2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

Lietuvos, kaip ES šalies didžiulė, didžiulė valstybinio masto ir gėda, ir bėda,

VšĮ Lietuvos nacionalinio radijo  ir televizijos              
 L.e.p. Televizijos programų direktoriui Viktorui Snarskiui
         
 2017 01 26

DĖL „VALSTYBINIO REKETO“ – NETEIKIAMOS PASLAUGOS CENTRALIZUOTAI PARUOŠTO KARŠTO VANDENS TIEKIMO


Jau eilę metų šalyje vyksta, taip vadinamas, „Valstybinis reketas“:
Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nustatinėja akivaizdžiai ir nepaneigiamai neteikiamos paslaugos centralizuotai paruošto karšto vandens kainas, šilumos tiekėjai jas taiko, vartotojai jas moka.

  Visai nesenai į „Valstybinį reketą“  įsijungė    Lietuvos vyriausiasis administracinis ir Vilniaus apygardos administracinis  teismai, įpareigodami Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją perskaičiuoti Vilniaus šilumos tiekėjui taikomas,  jo neteikiamos paslaugos centralizuotai paruošto karšto vandens,  kainas.....

  Specialiųjų tyrimų tarnyba buvo informuota, kad jos ne kurie darbuotojai dalyvauja „Valstybiniame rekete“ kaip šios neteikiamos paslaugos „vartotojai“, tačiau jos atsakymas  buvo labai jau nerišlaus turinio.

Nesėkmingas buvo kreipimąsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą.

Prokuratūra, nepatikrinusi faktinių aplinkybių, tarkime, naiviai patikėjo tik vien Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos labai jau abejotinos kompetencijos specialiste, ir tuo pačiu tapo šio „Valstybinio reketo“ dalyviu.

Seimo Ekonomikos komitetas kasmet svarsto Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos metinę ataskaitą ir jai pritaria ...... tuo pačiu ir „Valstybiniam reketui“ ....

Labai tikėtina, kad ir šiais metais taip bus ....

Tokiu būdu ir Seimas iki šiol dalyvaudavo „Valstybiniame rekete“, kaip ir buvęs Premjeras,   šios neteikiamos paslaugos „vartotojas“ ...

  Visa tai sumoje, kas paneigs, yra Lietuvai, kaip ES šaliai didžiulė, didžiulė valstybinio masto ir  gėda, ir bėda,  

  Ryšium su tuo, prašome rasti ir galimybių, ir pilietinės drąsos apginti viešąjį interesą - pavesti laidos „Specialus tyrimas“  rengėjams atlikti šio „Valstybinio reketo“ tyrimą iš esmės.

  Buitinių vartotojų sąjunga yra pasiruošusi pateikti visą turimą informaciją ir nepaneigiamus įrodymus, kad centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimas Vilniuje ir nevyksta, ir fiziškai yra neįmanomas.


        Buitinių vartotojų sąjungos  prezidentas                   Antanas Miškinis



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą