2017 m. sausio 10 d., antradienis

Kodėl taip sunerimo kažkieno tai šabesgojai ...



 Sausio 9 d. Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis susitiko su Rusijos Federacijos ambasadoriumi Aleksandru Udalcovu.

Susitikimo metu aptartos Lietuvos ir Rusijos dvišalių santykių aktualijos – Rusijos vaidmuo tiriant Sausio 13-osios bylą, branduolinio saugumo,  situacijos Ukrainoje klausimai.

Seimo Pirmininkas, artėjant Sausio 13-ąjai, Rusijos ambasadoriui priminė, kad pusė milijono Rusijos gyventojų 1991 m. sausio mėnesių įvykių metu Maskvoje palaikė Lietuvą ir išreiškė ambasadoriui susirūpinimą dėl Rusijos nenoro bendradarbiauti tiriant Sausio 13-oios ir Medininkų žudynių bylas.

 „Po keleto dienų mes minėsime 1991 m. Sausio 13 dienos įvykius. Prisimename aukas, prisimename ir tą didžiulį solidarumą Lietuvai, kuris tuomet buvo išreikštas Maskvoje ir kituose miestuose. Todėl norime, kad Rusijos Federacija bendradarbiautų su Lietuvos teisėsaugos institucijomis  tiriant Sausio 13-osios ir Medininkų žudynių bylas“, –  susitikimo metu sakė parlamento vadovas.

Pirmininkas taip pat išreiškė nerimą dėl kaimyninėje Baltarusijoje, Astrave  Rusijos valstybinės branduolinės energetikos korporacijos „ROSATOM“ statomos atominės elektrinės.

 „Gauname informaciją apie nuolatos įvykstančias rimtas avarijas, negavome atsakymo dėl statybų aikštelės parinkimo kriterijų, nebuvo atlikti atsparumo testai. Kyla pagrįsti klausimai kodėl ROSATOM taiko skirtingus saugumo standartus skirtingose šalyse statomoms atominėms elektrinėms“, – sakė V. Pranckietis.

Susitikime taip pat išsakytas susirūpinimas dėl situacijos Ukrainoje. Seimo Pirmininkas ragina Rusiją įgyvendinti Minsko susitarimus ir imtis priemonių stabdant kraujo praliejimą.

 Ir ką tai rodo ??

Tai rodo, kad pagaliau turime Seimo pirmininką, o ne kieno nors šabesgojų.

Todėl ir nutiko taip, kaip ir turėjo nutikti – labai jau sunerimo kažin kieno tai šabesgojai.

Štai vienas iš jų viešai pareiškė, kad matote, tokiu būdu Europai ir transatlantiniams partneriams siunčiamas klaidingas signalas, kas Lietuvai yra svarbiausi partneriai.

 Betgi, vadovaujantis sveiko proto logika, reikia ne kaip įtūžusiems kupriams spjaudyti ant savo  kaimynų, o elgtis su jais diplomatiškai, ginti savo valstybės interesus.

Taigi tą ir daro Seimo pirmininkas, beje tikras profesorius, o ne koks nors sovietinis, su pagiežos perkreipta fizionomija.

Kokia bebūtų šabesgojų reakcija, mūsų nuomonė, pagrįsta sveiko proto logika, yra ta, kad JAV ir Vakarai toli nuo mūsų, o kaimynai pašonėje ir niekaip šito nepakeisi, kad su kaimynais, juo labiau kurie yra visa galva už mus pajėgesni, reikia taikiai sugyventi, kad tik taip galima ginti mūsų valstybės interesus.

Lygiai taip pat mūsų nuomonė yra ta, kad pvz. JAV mūsų šalis reikalinga tik kaip šabesgojus, ką  įrodo dalyvavimas Afganistano okupacijoje.

Na ir kaip poligonas  JAV specialios paskirties daliniams.......

Vienkart reiktų prisiminti. kad JAV pripažino Lietuvos nepriklausomybę tiktai  1991 metų rugsėjo 2 dieną...... 

Kai tuo tarpu  Rusija  Lietuvos nepriklausomybę pripažino 1991 m. liepos 29 dieną.

Štai taip JAV kone penkias dešimtis  mus vis vadavo ir vadavo .... iš komunizmo jungo ...

Kad ir  NATO, ir ES neišvengiamai subyrės, yra istorinė realybė, kurios nepakeis jokia šabesgojų demagogija.

Štai Jungtinė karalystė, Prancūzija, Portugalija, Belgija – tai vakarykštės kolonijinės valstybės....., o šiandien jos  jau liberastinės „demokratijos bastionai“ ...

O kas gi nutiko Sovietų sąjungai ???

Ir  argi  ES tai  ne savotiška imperija ??

Moralinio blogio ir ištvirkimo imperija, kurią galima prilyginti turtingai, įžūliai kekšei,


Imperija, kurioje tokios valstybės, kaip mūsų, tereikalingos šabesgojų rolei ...

Na o kas liečia Rusiją, tai tiktai V. Putino atėjimas į valdžią išgelbėjo ją nuo subyrėjimo.

Kas visiškai atitiko JAV strateginius interesus - sustabdytas branduolinį ginklą turinčios valstybės suirimas.

Lygiai taip pat JAV buvo nesuinteresuota SSSR subyrėjimu  - sveiko proto logika pagrįsta baimė kas bus su atominiu ginklu.

Taigi šiuo metu JAV yra nepaneigiamai suinteresuota, kad Rusija nesubyrėtų.

O visa kita yra tiktai propaganda ir akių dūmimas tiek JAV, tiek kitų šalių liaudžiai ...

Ne veltui juk Rusijos valiutinės atsargos laikomos JAV vertybiniuose popieriuose ....




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą