2014 m. kovo 1 d., šeštadienis

Prognozė: Didžiosios valstybės atidavė Krymą Rusijai

Kryme  jau šeimininkauja Rusijos spectarnybos, ką,  vadovaujantis ir sveiko proto logika, ir tarptautinės teisės normomis, kitaip kaip agresijos aktu, pavadinti neišeina.
O tokioje situacijoje susikūrusi nauja Krymo vyriausybė jau paprašė Rusiją finansinės paramos ir pripažino Janukovičių teisėtu prezidentu.

Tokiomis sąlygomis surengtas referendumas netrukus, labai tikėtina,   paskelbs Krymo nepriklausomybę.

O tuo tarpu    JAV atstovas Jungtinių Tautų  Organizacijoje  prakalbo apie JAV norą nusiųsti į Krymą tarpininkavimo misiją.

 Jį palaikė Didžiosios Britanijos atstovas, o Rusijos atstovas pareiškė, kad tokia misija būtų spaudimo Krymo gyventojams forma.

 Ir ką gi visa tai reiškia,  ir  kaip suprasti  tokius didžiųjų valstybių veiksmus ???

Niekaip kitaip, kaip    Krymo  atidavimą   Rusijai.

O argi gali būti kitaip, nes savo laiku imperialistas, daugkartinis D. Britanijos premjeras   U. Čerčilis yra pasakęs -  politikoje nėra nei draugų nei priešų - yra tik interesai"

Ir kas gi, iš tikro,  didžiosioms valstybėms yra Ukraina ???

Tikrai nei draugas, nei priešas, kad dėl jos   galima būtų, kaip sakoma, laužyti ietis.

O kad suprasti, kaip savo interesus tenkina didžiosios valstybės, tereikia prisiminti ir niekada nepamiršti istorijos, juo labiau visai nesenos.

Tereikia prisiminti, kaip  didžiosios valstybės   už Rusijos nesikišimą  į karą su Serbija,  jai  atsidėkojo  Abchazija ir Pietų Osetija.

Panašiai   didžiosios valstybės pasielgė ir su Sirija – priėmė Rusijos pasiūlymą sunaikinti Sirijos cheminį ginklą .

O jau toliau kas ten vyksta, kas palaiko, kas apginkluoja diktatorių, kaip ir kuo jis  toliau žudo savo pavaldinius,  joms, kaip sakoma, toliau  nors ir tvanas ...nes  esama situacija visiškai atitinka nacistinės valstybės, valstybės agresoriaus, valstybės okupantės, kuriai susikurti padėjo Sovietų sąjunga, ir  kurią dabar globoja JAV,  interesus.

Sumoje visi patenkinti: Izraelis, JAV, Rusija, Sirijos diktatoriusidealus interesų sutapimas ir tenkinimas, o kad toliau kasdien žudomi beginkliai gyventojai, tai jau nebe esminis dalykas.

Negi  JAV eis į konfliktą su Rusija ir rizikuos tranzitu į Afganistaną dėl kokios ten Ukrainos ???




Argi didžiosios valstybės, parazituojančios ant Rusijos gamtos išteklių, rizikuos jų netekti ???

Vadovaujantis sveiko proto logika, taip negali būti.  


Taigi sumoje, kokia viena iš tikėtinų  situacijos Kryme baigčių ???

Krymas paskelbia nepriklausomybę nuo Ukrainos, didžiosios valstybės  savo veiksmais  iš esmės tai palaiko, Rusija kol kas Krymo   neaneksuoja, bet iš esmės ima jį valdyti.

Abchazija, Pietų Osetija, Krymas ....... ir   atviras klausimas, o  kas toliau vyks   Rusijos imperijos pietuose,  paliekamas ateičiai.

Tai gali būti  pvz. koridoriaus su Moldovos „Padniestrės respublika“  sukūrimas ir jos faktinė  aneksija.

 Vadovaujantis sveiko proto logika, mes turėtume suvokti, kad iš esmės didžiosios valstybės  niekada negynė, negina ir negins mūsų šalies.

 Tautų lyga Vilnių atidavė Lenkijai, nes pastarąją laikė potencialiu atsvaru Sovietų sąjungai; didžiosios valstybės abejingai stebėjo 1938 metų Lenkijos ultimatumą Lietuvai;  nesujaudino jų ir 1940 metų Lietuvos okupacija ir aneksija.
O po karo jos  kruvinai   pasityčiojo iš Ukrainos ir Pabaltijo patriotinių jėgų,  žadėdamos greitą  išvadavimą

 Didžiosioms valstybėms mūsų šalis reikalinga  tiktai, kaip „baltos darbo jėgos“ šaltinis, kaip priedanga vykdant kruvinas agresijas ir okupacijas.

O mūsų valdžia didžiosioms valstybėms reikalinga tik tam, kad ji  mums meluotų, mus apgaudinėtų.

Štai  mūsų užsienio reikalų ministras visiškai pritaria  „taikdariškos misijos“  įvedimui, kas iš esmės uždaro kelią teisėtai Ukrainos valdžiai atstatyti Kryme  tvarką, ir  iš esmės atitinka Rusijos interesus.

Labai sunku patikėti, kad jis to nesuprastų, nes jis yra protingas žmogus.

Savaime suprantama, kad užsienio reikalų ministras pagal pavaldumą  yra Prezidentės  užsienio politikos vykdytojas ir savo nuomonės reikšti negali, nes jis yra gerai išauklėtas, ne taip, kaip viena tokia viceministrė  ....

O kodėl gi Prezidentė palaiko   Rusiją,  deklaruodama nepriklausomybę nuo jos, gal ir būtų geras klausimas.

Bet  jeigu vadovautis sveiko proto logika, istoriniais įvykiais ir kita  viešai prieinama informacija, klausimas iš esmės nereikalingas .....
**********************************************************************************************




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą