2014 m. kovo 4 d., antradienis

Visuomenės pilietinė pareiga yra Policija gerbti ir ją apsaugoti, o jos teisė yra žinoti ką ji veikia ir ką nuveikė, savaime suprantama, atitinkamo informacijos saugumo ribose.



Generalinis policijos komisaras susitiko su Prezidente ir su ja kalbėjosi.
  Policijos darbą Prezidentės vyriausiosios patarėjos Daivos Ulbinaitės lūpomis  Prezidentė įvertino teigiamai .
Kaip pasakė D. Ulbinaitė, Prezidentė daug ką „pažymėjo“......, tačiau, mūsų nuomone, daug ko ir „nepažymėjo“, o generalinis policijos komisaras nutylėjo....

Visų pirma Policijos vadovas PRIVALĖJO  atkreipti šalies vadovės dėmesį į tai, kad šalies Įstatymai iš esmės nesaugo Policijos, neskatina ją gerbti, kas yra visiškai netoleruotina.
   Pasipriešino policijai, ją apspardė, apkandžiojo, suplėšė uniformą, puolė su peiliu ir pan. yra  - policijos kasdienybė.
 Gal Policijos vadovas džiaugiasi, kad gerai, kad dar į ją nešaudo, jos nesprogdina .....
Beje ir šalies vadovė, turinti įstatymų  siūlymų teisę, vadovaujantis sveiko proto logika, turėtų imtis šios, valstybei darančios gėdą, problemos  veiksmingam sprendimui.

Susitikime šalies vadovė pagyrė Policijos Įmuniteto tarnybos veiklą.

Betgi  štai Policija pastoviai visuomenę informuoja, apie sulaikytus naminės degtinės gamintojus, laikytojus, vežėjus (Priedas 1), kurie yra tiktai   tarpinė grandis nelegaliame, neteisėtame versle.
Juk tie šimtai litrų gėralo kažkur, kažkaip tai realizuojami ir labai jau tikėtina, kad ne tik per „bobutes“ ...
Akivaizdu, kad  Policija nesiima priemonių surasti šio nelegalaus verslo „bosus“, sudraskyti visą šio „verslo“ tinklą.
Kodėl ? Ar  todėl, kad jai neleidžiama to daryti, ar jai trūksta potencijos, ar ji pati yra įtraukta į šį „verslą“ ?

 Todėl Policijos vadovas ir prašomas į tai viešai atsakyti, vienkart jam tinkamu būdu paviešinti    Imuniteto tarnybos veiklos visiškai nuasmenintą  ataskaitą,

 Visuomenės pilietinė pareiga yra Policija gerbti ir ją apsaugoti, o jos teisė yra žinoti ką ji veikia ir ką nuveikė, savaime suprantama, atitinkamo informacijos slaptumo  ribose.
**************************************************************************
Priedas 1
  Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato (toliau - Kauno apskr. VPK Kauno r. PK) Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio Garliavos policijos nuovados pareigūnai tikrindami turimą informaciją, Kauno r., Alšėnų sen., Girininkų k., piliečio J. R. (gimusio 1950 m.) gyvenamosios sodybos ūkiniame pastate rado veikiantį aparatą namų gamybos stipriesiems alkoholiniams gėrimams gaminti pačiame naminukės varymo įkarštyje ir 620 l raugo.
Sodybos gyvenamajame name rasta 13,2 l skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Kretingos pakraštyje, Padvarių kaimo ribose, Kretingos pareigūnai sustabdė automobilį „Ford Focus“, vairuojamą 38 metų Arvydo V., kuris gyvena Šalyno kaime.

Bagažinėje  jie aptiko devynias nemenkas talpas, kuriame teliuškavo namine degtine atsiduodantis skystis.

 Iš vairuotojo paimta 120 litrų gėralo bei automobilis, kuris gali būti konfiskuotas, kaip nusikaltimo vykdymo priemonė.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Plungės r., Pauošnių k., Prevencijos poskyrio pareigūnai vienkiemyje, ūkinio pastato rūsyje, naminės degtinės „fabrikėlyje“, sulaikė A. A., gim. 1976 m. ir N. J., gim. 1978 m., abu gyvenančius Plungės r., Skurvydų k.
. Vyriškiai jau buvo pasigaminę apie 400 litrų naminės degtinės, buvo paruošta 1,5 tonos raugo, iš kurio būtų pagaminę dar apie 150 litrų.
Abu vyrai sulaikyti ir uždaryti į ilgalaikio sulaikymo kameras.
 Beje, vienas iš sulaikytųjų už naminės degtinės gaminimą pakliūva trečiąjį kartą.
******************************************************************************

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą