2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Atsakymo nėra .....


 .
Lietuvos Respublikos vyriausioji rinkimų komisija, vadovaudamasi Lietuvos  Respublikos Prezidento rinkimų įstatymo 35 ir 36 straipsniais ir pagal pateiktus dokumentus nustačiusi, kad Artūras Paulauskaskurį iškėlė ir Darbo partija, atitinka Lietuvos Respublikos Konstitucijos 78 straipsnyje ir Prezidento rinkimų įstatymo reikalavimus, nusprendė registruoti  Darbo partijos narį Artūrą PAULAUSKĄ pretendentu būti kandidatu į Respublikos Prezidentus.
.
Tuo tarpu visai nesenai ne bet kas,  o Prezidentė Dalia Grybauskaitė, pagal LR Konstituciją:
Šalies vadovas,
Valstybės gynimo tarybos  pirmininkė,
Vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas,

pareiškė, kad Darbo partija yra Kremliaus įtakojama.
.
    Kol jos pareiškimas nepaneigtas, vertinant jos užimamas ypatingai valstybei  svarbias pareigas, juo reikia tikėti ir jį labai, ir labai  atsakingai  vertinti.
  .
Tuo tarpu Prezidento rinkimų įstatymas nustato, kad kandidatas į Respublikos Prezidentus iki įregistravimo kandidatu į Respublikos Prezidentus pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai duomenis apie savo darbą SSRS ar buvusių sovietinių respublikų NKVD, NKGB, MGB, KGB ir kitų užsienio valstybių atitinkamose tarnybose (struktūrose), apie mokymąsi šių tarnybų (struktūrų) mokyklose ar apie bendradarbiavimą su šiomis tarnybomis (struktūromis).“
 .
O apie dabartinį bendradarbiavimą su užsienio valstybių spectarnybomis, darbą jų įtakos, archyviniu, ypatingo laikotarpio ar kitokiu agentu,  pateikti duomenis nebūtina.
 .
 Tokiu būdu,  kas paneigs, kad prie šio Įstatymo rengimo smarkiai prisidėjo KGB ne buvę, o veikiantys archyviniai ir ypatingo laikotarpio agentai.
 .
Kad jų yra, kad jie niekur nedingo yra nepaneigiamas faktas
 .
 Vien jau tas faktas, kad į tokį Prezidentės pareiškimą iš esmės tik „drebinamas oras už nugarų prieš vėją“, tai patvirtina.
 .
Vien jau faktas, kad ypatingos skubos tvarka nesiimama atitinkami keisti Prezidento rinkimų įstatymą,tai tik patvirtina.
 .
O ypatingai stebina tai, kad pati Prezidentė neinicijuoja atitinkamų šio įstatymų pakeitimų.
 .
O kas nestebina, tai,   kad iš „balsų“ į Lietuvą sugrįžę, susiję su žiniasklaidos priemonėmis, jose dažnai pasisakantys, buvę (tebesantys) CŽV agentai  šios problemos nekelia....
.
O kaip  po  tokio Prezidentės tokio pareiškimo turi elgtis Vyriausioji rinkimų komisija ??
.
O kas jeigu LR Prezidentu bus išrinktas Kremliaus įtakojamas asmuo ???
 .
ATSAKYMO NĖRA ...         

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą