2017 m. kovo 9 d., ketvirtadienis

Maldeikiene ....Maldeikiene .....oi .. oi .oi....Seimo nario darbo vieta nėra tik LNK ar Facebook. Mokesčių mokėtojai Jums atlyginimą ne už tai moka. Neužtenka tik kalbėti, reikia dirbti.


Užkulisiai: Agnė Zuokienė kviečia Aušrą Maldeikienę pagaliau pradėti dirbti

Tiesos.lt redakcija   2017 m. kovo 7 d. 21:20 
Užkulisiai: Agnė Zuokienė kviečia Aušrą Maldeikienę pagaliau pradėti dirbti
„Jūsų dėmesiui siūlome socialiniuose tinkluose diskusijos apie tai, ką ir kaip turėtų veikti Seimo narys, tęsinį. Šią diskusiją pradėjusi (skaityti apie jį ČIA) buvusi Seimo narė Agnė Zuokienė tesi savo pažadą ir viešina dar vieną dabartinės Seimo narės Aušros Maldeikienės susitikimą, nepažymėtą  darbotvarkėje – šįkart su Šarūnu Frolenko, vartojimo kreditų (tai yra greitųjų kreditų) asociacijos vadovu.“
Aušra Maldeikiene, daug tulžies išliejote socialiniuose tinkluose burnodama mano adresu, bet taip ir neatsakėte į mano užduotus klausimus.
Užblokavote Facebook paskyroje ir taip tikitės išvengti diskusijos.
Kadangi esate Seimo narė ir viešas asmuo, šįkart aš kreipiuosi ne per Facebook (čia tik mano užklausimo kopija), tikiuosi atsakymų – kultūringų ir profesionalių, kaip iš žmogaus, kuris turi du aukštojo mokslo diplomus – Lomonosovo (Rusija) ir Vilniaus universiteto.
2007Vilniaus universitetas, Religijos studijų centras, religijos mokslų magistrė
1999–2000Oksfordo universiteto Green Templeton koledžas, žiniasklaidos (skilčių rašymo) kursas
1982
 
Maskvos Michailo Lomonosovo universitetas, Ekonomikos fakultetas, ekonomistė, socializmo politinės ekonomikos dėstytoja, socialinių mokslų daktarė

Juolab kad esate pailsėjusi ir, kaip pati rašėte, turėjote 2 dienas atostogų. 
Būtų įdomu išgirsti, ką veikėte Briuselyje, nors pati tai vadinate atostogomis. 
Ir koks skirtumas, kad nuvykote į Briuselį už mokesčių mokėtojų pinigus.
Ir tiek jau to, kad vakarykštis sekmadienis įvardijamas kaip komandiruotės diena – kam jau kam, o Jums tikrai leistina žymiai daugiau nei paprastam Seimo nariui. 
Kaip suprantu iš komandiruotės tikslo, Briuselyje dar vyks diskusijos dėl energetikos sąjungos, transporto infrastruktūros bei migracijos politikos. 
Daug nekalbėkit, negąsdinkit kitų šalių atstovų. 
Čia, Lietuvoje, mes Jus pažįstam ir esam labai atlaidūs, o ten išsilavinę žmonės – gali ir nesuprasti.
Mano keli klausimai Jums.
1. LRS.lt svetainėje skelbiamoje Jūsų darbotvarkėje nepažymėtas ne tik susitikimas su „MG Baltic“ siejamu alkoholio lobistu Romu Apulskiu, bet ir 2017 02 22 vykęs susitikimas su Šarūnu Frolenko, vartojimo kreditų (tai yra greitųjų kreditų) asociacijos vadovu.
 Kaip žinia, greitieji kreditai – itin skaudi tema ne tik paprastiems Lietuvos žmonėms, pakliuvusiems į jų pinkles, bet ir ne vienam politikui, ir net visai Liberalų Sąjūdžio frakcijai. 
O viena skausmingiausių temų LNK – reklamos pajamų praradimas iš greitųjų kreditų – vis stipriau reguliuojant jų rinką. 
 Tad apie ką kalbėjotės su greitųjų kreditų lobistais? Manau, šis atsakymas įdomus ne tik man, bet ir Jūsų rinkėjams.
2. Jūs mėgstate moralizuoti, tačiau iš šono atrodo, kad Jūs užsimirštate, kad JAU esate Seimo narė, todėl neužtenka tik kritikuoti. Ir Seimo nario darbo vieta nėra tik LNK ar Facebook. Mokesčių mokėtojai Jums atlyginimą ne už tai moka.
Seimo narys turi daugybę puikių įrankių – ir dėl parlamentinės kontrolės, ir dėl įstatymų leidybos. Galimai Jūs užmiršote apie šiuos Jums su Seimo nario mandatu įteiktus įrankius – reiktų pradėti dirbti.
- Ištrauka iš A.Maldeikienės pasisakymo Seimo plenariniame posėdyje:
 „Prezidentė, užuot rašiusi demagogijas, norėdama įsiteikti, iš tikrųjų labai norėčiau, kad inicijuotų ką nors, kas iš tikrųjų reikštų rimtą gynimą. Informavimas yra viešas interesas“.
Taip, išties, Prezidentas pagal mūsų Konstituciją turi įstatymo iniciatyvos teisę, tačiau tokią teisę (ir pareigą) turi ir kiekvienas Seimo narys, tarp jų – ir Jūs, ponia A.Maldeikiene. 
Kodėl nepateikėte savo siūlymų, nes būtent įstatymo pataisos padėtų išspręsti šiuos klausimus. Neužtenka tik kalbėti, reikia dirbti.
- Ištrauka iš A.Maldeikienės pasisakymo dėl kompensacijų socialinių įmonių darbuotojams Seimo plenariniame posėdyje: 
Aš labai prašau, kad Finansų ministerija atsižvelgtų ir sustabdytų šitą pinigų tekėjimą nežinia kur”.
Seimo narys turėtų žinoti, kad įstatymus priima Seimas, o ministerijos juos vykdo. Jei Finansų ministerija valstybės biudžete nenumatytų išlaidų pagal Seimo priimtus įstatymus, tai būtų nusižengimas.
 Tad Seimo narys turėtų suprasti, jog jei Seimas priėmė įstatymą, kuriam Seimo narys nepritaria, jis turi teisę ir galimybę parengti siūlymą keisti šiandieninį reguliavimą ir tuomet Finansų ministerijos rengiamame kitų metų biudžete tokios eilutės automatiškai nebeliks. 
Kada parengsite konkrečius siūlymus, nes turite suprasti, kad šiandien Jūs, o ne kas nors kitas turi rengti įstatymų pataisas
Gal padėti paruošti projektą?
——-
Ir čia jau mane sustabdyti bus sudėtinga… Kur pažvelgsi – ten kliauza. Šimtai jų...
Užteks kritikuoti – pradėkit dirbti.
Jūs apsiskelbėt, kad stebėsit visus Seimo narius. Aš neturėjau net iš tolo panašių minčių, bet teks stebėti Jus.
O Jūs stebėkit mane. Ir viešinkit, kritikuokit – už viską, ką padariau ir ko nepadariau.
P. S. Tiesos.lt siūlo skaitytojams remtis Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos platintojų patirtimi: Perskaitęs nusiųsk nuorodą kitam.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą