2017 m. kovo 30 d., ketvirtadienis

LRT yra baisesnė už Rusijos propagandą ...



LRT radijas    šį rytą  pranešė, kad Vilniaus šilumos ūkį jau perėmė savivaldybė, kad dabar jau AB „Vilniaus šilumos tinklai“ - savivaldybės įmonė vykdys šilumos ir karšto vandens tiekimo veiklą.

Pranešė, kad šilumos kaina gali didėti, nes nebebus taikoma Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos   nuolaida, kompensuojant atseit 23 milijonus eurų  UAB ,,Vilniaus energija“  gauto viršpelnio.

Tokiu būdu „Nacionalinis transliuotojas“ du kartus akivaizdžiai  paviešino netiesą:

I.Vilniuje karštas vanduo ruošiamas daugiabučiuose namuose. Jį ruošia daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai, o ne šilumos tiekėjas, kuriam Šilumos ūkio įstatymas draudžia tai atlikti.
 Šilumos tiekėjas AB „Vilniaus šilumos tinklai“   fiziškai negali būti karšto vandens tiekėju, nes jau senai Vilniuje panaikintos kvartalinės boilerinės, o atviros šildymo sistemos nėra,   Tai yra akivaizdu ir nepaneigiama.


II. Netiesa, kad UAB ,,Vilniaus energija“  neteisėtai gavo 23 milijonus eurų viršpelnio.
Šilumos tiekėjų pelnas priklauso tiktai nuo valdomo turto vertės.
 Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisijos nuomone tuos 23 milijonus eurų UAB ,,Vilniaus energija“  panaudojo darbuotojų skatinimui, jų poilsio organizavimui, ką pastaroji neigia.
Ir nors Šilumos ūkio įstatymas nustato, kad informacija apie šilumos tiekėjų sąnaudas yra vieša, Kainų komisija atsisakė ją mums pateikti.
Kodėl ??
Mes manome todėl, kad teisi yra UAB ,,Vilniaus energija.

Bet kokiu atveju  jokio viršpelnio iš tų 23 milijonų eurų šilumos tiekėjas tikrai neturėjo.


Tokiu būdu, užuot padėkojęs prancūzų investitoriui už pavyzdingą, iki pasaulinio lygio,  Vilniaus šilumos ūkio sutvarkymą, Nacionalinis transliuotojas jį apšmeižė,


 Tokiais atvejais žemaičiai pasakytų: Kiaulė sarmatas netor .......

Kas taip, tai taip, betgi liaudis LRT tai tiki ....



Tokiu būdu jau taip išeina, kad LRT yra baisesnė už Rusijos propagandą .........

Visiškas absurdas ............



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą