2015 m. sausio 7 d., trečiadienis

Naujiena žvejams – ekečių nebereikės gręžti „aklai“

Naujiena žvejams – ekečių nebereikės gręžti „aklai“

2015-01-07

Nuo šiol bet kuriam kompiuterį ar išmanųjį telefoną turinčiam žvejui iš žvejybos grįžti namo tuščiomis nebereikės. 

 Malonumą gaudyti ir pagauti savo svajonių žuvį palengvins naujiena žvejams – unikalus lietuvių sukurtas projektas „MyLakeMap“ "(Mano ežero žemėlapis" - liet.RED.)

Tai – nauja ežerų giluminių žemėlapių svetainė ir išmaniųjų telefonų programėlė, padėsianti taupyti žvejų laiką ir pinigus. 

Meškeriotojams nebereikės į žūklę vežtis daugybės prietaisų, padedančių aptikti žuvį po vandeniu. Visą informaciją apie ežerų dugną jie jau turės savo telefone.

„MyLakeMap“ – lietuvių sukurtas unikalus inovatyvus produktas. 

Programėlėje jau dabar pateikiama per 40 Lietuvos ežerų batimetrinių (giluminių) žemėlapių ir jų nuolat daugės. 

 Kiekvienas ežeras yra fiziškai nuskenuotas didelės raiškos bei tikslumo skeneriais. 

 Tai reiškia, kad naudodamiesi „MyLakeMap” programėle ir išsinuomoję reikiamo ežero žemėlapį žvejai gaus itin tikslius ir išsamius dugno reljefo duomenis, žinos ežero gylius tiksliose vietose.

„Naudodamiesi „MyLakeMap” programa žūklės mėgėjai tiesiog kompiuteryje, planšetėje ar išmaniuosiose telefonuose galės matyti, kaip patogiausia privažiuoti prie pasirinkto ežero, kur palikti automobilį ar kurioje ežero vietoje įmanoma įleisti valtį ar katerį”, – naujienos privalumus vardija projekto vadovas Gintautas Paluckas. 

Taip pat žvejai galės iš anksto pasižymėti tikslias vietas, kuriose planuoja žvejoti, turės galimybę „išsaugoti“ žuvingų vietų GPS koordinates.

Visi iki šiol buvę prieinami Lietuvos ežerų batimetriniai žemėlapiai daryti dar sovietmečiu, naudojantis sena įrangą, realiai matuojant tik kelis taškus ežere, todėl yra tik apytiksliai. „MyLakeMap“ pateikiami žemėlapiai yra labai tikslūs. 

 Artimiausiu metu ketinama pateikti ir ežerų dugno kietumo žemėlapius, kurie patyrusiam žvejui leidžia nuspėti kur ir kokią žuvį galima aptikti.

Artimiausi „MyLakeMap“ planai – sudaryti galimybę žvejams, savo pastangomis nuskenavusiems dar neištirto ežero dugną, nuomoti savo žemėlapius kitiems žvejams naudojantis „MyLakeMap“ internetiniu portalu ir mobiliąja programėle. 

 „MyLakeMap“
******************************************************

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą