2015 m. sausio 9 d., penktadienis

D. Grybauskaitė pralenkė sovietmetį ...






Savo ir Lietuvos vardu šalies vadovė pareiškė nuoširdžią užuojautą visiems Prancūzijos žmonėms  ir  griežtai pasmerkė mirtiną išpuolį prieš „Charlie Hebdo" žurnalo redakciją Paryžiuje.

Ji pabrėžė, „jog smurtas ir prievarta niekuomet nenutildys laisvo žodžio ir nesutryps demokratinių vertybių“.

 Reikšdama solidarumą su Prancūzijos žmonėmis ir žurnalistais visame pasaulyje, valstybės vadovė užuojautų knygoje prancūziškai pieštuku įrašė „Nous sommes tous Charlie aujourd‘hui" - „šiandien mes visi esame Charlie". 

  Tokiu būdu buvusi Tarybų sąjungos komunistų partijos aukštosios partinės mokyklos dėstytoja, Lietuvos prezidentė pasisakė už tyčinį religinių vertybių atvirą niekinimą, tikinčiųjų jausmų įžeidimą.

Dar geriau, ji tai pavadino demokratinėmis vertybėmis.

 Tokiu būdu buvusi komunistė ant TSKP platformos gerokai pralenkė sovietmetį. 

Sovietmečiu buvo mokslinis ateizmas, buvo antireliginė propaganda, buvo draudimas kunigams ruošti vaikus pirmai komunijai, buvo žudomi kunigai, buvo visko, bet to, ką sveikina D.Grybauskaitė, tikrai nebuvo.
Sovietmečių tikrai nebuvo tokių „demokratinių vertybių“.

Kita vertus, betgi  D. Grybauskaitei vertėtų žinoti, kad Lietuvoje nuo seno gyvena ir Lietuvos piliečiai musulmonai, kuriuos šių Prancūzijos nevalų patyčios  irgi žeidžia.

Tokiu būdu šalyje yra   pakankamai nemažai žmonių, kurie, vadovaudamiesi  sveiko proto logika ir elementaraus padorumo supratimu, nepritaria patyčioms iš tikinčiųjų jausmų, ir kurie tikrai nėra kartu su šia Prancūzijos  žiniasklaidos „vertybe“.

    Na o kas liečia užuojautą, tai labai šioje vietoje tinkamas klausimas D. Grybauskaitei, kur ji buvo tuo metu, valstybė teroristas bombardavo palestiniečių mokyklas ir mečetes, kada žudė vaikus, moteris, ir senelius  ??

 Kur jinai buvo, kada Afganistane okupantai žudė ištisas gausias musulmonų šeimas ???

Vadovaujantis sveiko proto logika, sistemiškai ir kompleksiškai vertinant tai, kas dedasi Artimuosiuose rytuose, peršasi nuomonė, kad tokie išpuoliai yra labai ir labai naudingi Artimųjų rytų politinei šunvote, valstybei agresorei, valstybei okupantei, nacistinei valstybei.

Ir labai yra tikėtina, kad ji per savo agentus   provokuoja islamistus  ir  nukreipia juos išpuoliams.
Juo labiau, kad Palestinos valstybė JTO pradėjo aktyvius veiksmus, kurių tikslas iškovoti nepriklausomybę.

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą