2015 m. gegužės 29 d., penktadienis

Labai jau simboliška: Lietuvos kariuomenė yra apginkluota sovietiniais 34 metų senumo ginklais .... už 34 milijonus eurų





JAV  viceprezidentas Džo Badenas pareiškė, kad JAV pasiruošusi bendradarbiauti su Maskva tokiose srityse, kaip Irano atominė programa, situacija Sirijoje.

Tuo pačiu reikia suprasti, kad Islamo valstybės, Irako klausimais jau bendradarbiaujama.

O prieš kurį laiką JAV ir Rusijos spectarnybų atstovai pasirašė bendradarbiavimo  kovoje su islamo pavojais sutartį.

O kas liečia karinę pagalbą Ukrainai, tai Džo Badenas pareiškė, kad JAV ir toliau svarsto galimybę tiekti ginklus Ukrainos kariuomenei  ......?????

JAV Viceprezidentas ne kartą yra pažymėjęs, kad karinė pagalba priklausys nuo to, kaip Ukraina vykdys reformas ......?????

Betgi 1994 metų gruodžio 5 dieną Budapešto memorandumu JAV, Rusija, Didžioji Britanija užtikrino Ukrainai jos sienų neliečiamybę mainais už atominio ginklo perdavimą Rusijai.

Prancūzija ir  Kinija, nors ir memorandumo nepasirašė, atitinkamais pareiškimais  palaikė Ukrainos sienų neliečiamybę.

O kas iš to memorandumo gavosi – AKIVAIZDU.

Po  viso to, vadovaujantis sveiko proto logika,  rimtai kalbėti apie tai, kad NATO apgintų Lietuvą Rusijos agresijos atveju, niekaip neišeina.

Todėl, vadovaujantis sveiko proto logika, tie, kas tvirtina, kad NATO mus apgins, yra arba apgavikai, arba visiškai nesusivokiantys tarptautinėje situacijoje.

O tuo metu, kada Ukraina kariniu požiūriu, palikta likimo valiai,  Lietuvos krašto apsaugos ministerija informuoja, kaip mūsų kariuomenė mokosi  naudotis artimo nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistema GROM.

O ta sistema GROM – tai sovietinės priešlėktuvinės sistemos IGLA  analogas, pagamintas Lenkijoje pagal licenciją.

Pažymėtina, kad sistema IGLA    1981 metų kovo  11 dienos Tarybų sąjungos komunistų partijos Centro  komiteto ir Ministrų tarybos nutarimu  buvo pradėta tiekti sovietinei armijai.

Tokiu būdu Lietuvos kariuomenė iš esmės yra apginkluota sovietiniais 34 metų senumo ginklais .... už 34  mln. eurų ................

 Tai, kaip teigia krašto apsaugos ministras – geriausias kokybės ir kainos santykis ......




***************************************************************

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą