2015 m. balandžio 24 d., penktadienis

Vilniaus šilumos tiekėjas Prezidentei, Seimui, Premjerui teikia nemokamą socialinės atsakomybės pamoką ...




     Sostinę šildanti „Vilniaus energija“ prašo Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos leisti bendrovei taikyti ne vidutinę, o faktinę šilumos gamybos kainą. 

Toks sprendimas leistų ne šildymo sezono metu sumažinti šilumos kainą sostinėje nuo šį balandį galiojančios 6,35 iki 5,84 euro ct/kWh be PVM. 

Šiltuoju metų laiku „Vilniaus energija“ iš esmės nenaudoja brangių SGD terminalo dujų ir karštą vandenį gamina iš pigaus biokuro, todėl faktinė šilumos gamybos kaina sumažėja.

Pagal galiojančią kainų skaičiavimo metodiką šilumos tiekimo įmonėms šilumos gamybos kainų paskaičiavimui yra taikoma vidutinė metinė naudojamo kuro struktūra. 

Jei VKEKK neatsižvelgtų į „Vilniaus energijos“ prašymą, šilumos kaina sostinėje dėl brangių SGD terminalo dujų kainos įtakos vidutinei kainai gegužės mėnesį augtų iki 6,49 euro ct/kWh be PVM. 

Tai – 0,14 euro ct/kWh arba 2,2 proc. daugiau, lyginant su balandžiu.

Vilniaus, kaip ir kitų dujas vartojančių miestų, šilumos kainoje, privalomai iš SGD terminalo perkamos dujos ir terminalo mokestis ėmė atsispindėti nuo kovo 1 dienos.

 

   Kadangi pagal Šilumos ūkio ir Vietinės savivaldos įstatymus šilumos kainas nustato savivaldybių tarybos,  tenka  naujo Vilniaus mero  viešai paklausti, kaip jis vertina tokį šilumos tiekėjo pasiūlymą ........


    Vienkart tenka pažymėti, kad jeigu ne valstybės griovėjų partijų intrigos, Vilnius ir žiemą būtų šildomas biokuru ..........

Todėl  ne veltui  sakoma - Nori pamatyti ateitį – pažiūrėk į praeitį .........


   Ir tai yra savaime suprantama, kadangi šalį  valdantiems vadybos analfabetams  yra patologiškai nepriimtina tokia bendrovė,  kurioje   įdiegta  Integruota vadybos sistema,   apimanti:

         • Kokybės vadybos sistemą, atitinkančią ISO 9001:2008 (LST EN ISO 9001:2008) standarto reikalavimus;



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą