2015 m. balandžio 20 d., pirmadienis

Vilniaus miesto tarybos narė A. Maldeikienė informuoja

 

Posted: 20 Apr 2015 07:15 AM PDT
Maldeikiene.lt

Praėjusį sekmadienį bandžiau savęs klausti, ką man reiškia politikės vaidmuo. Apibrėžiau politiką kaip žmogų, kuris kalbasi, kalba ir bando derinti interesus tarp įvairių visuomenės grupių.

Taigi, jeigu jau esi savo rinkėjų interesų atstovas, tai privalai tuos interesus kaip galima geriau suvokti. Ši ištarmė skamba banaliai, bet jos turinys ganėtinai sudėtingas.

Kaip atpažinti tuos rinkėjų interesus?  Kita vertus, ar gali atstovauti tuos rinkėjų interesus, kuriems pats negali pritarti, nes manai, kad jie nepamatuoti? Ir ką daryti, jeigu neįmanoma rasti kompromiso?

Vis dėlto labai tikiuosi, kad bendrausite, nurodysite problemas, o aš savo ruožtu stengsiuosi, kiek tai bus įmanoma, deramai ir laikydamasi įstatymų bei viešojo intereso pirmenybės pagelbėti jums jūsų reikaluose.

Vilniaus miesto Savivaldybės tarybos veiklos reglamente nurodoma, kad tarybos narys privalo:

nuolat bendrauti su rinkėjais;
susitikti su rinkėjais ne rečiau, kaip kartą per ketvirtį;
ne rečiau kaip kartą per metus viešai (per miesto laikraštį ar kitas žiniasklaidos priemones) atsiskaityti rinkėjams apie savo veiklą;
nagrinėti gautus rinkėjų pareiškimus, pasiūlymus bei skundus;


Tarybos narys taip pat gali rengti patariamąsias apklausas, kai ruošiamasi priimti svarbius sprendimus.

Kol kas vykdydama šias prievoles nutariau susitikimus daryti vienuolika kartų per metus (išskyrus vieną vasaros mėnesį) ir pirmasis susitikimas įvyks gegužės 21 dieną Vilniuje, Naugarduko 24,  Matematikos ir informatikos fakultete, 18.30 val.

Ateityje susitikimų skaičius, priklausomai nuo aplinkybių, gali keistis.

Apie visus būsimus susitikimus iš anksto informuosiu šiame bloge, kur bus suformuotas naujas skyrelis „Susitikimai su rinkėjais“.

Apie darbus, kaip jau įprasta, ir toliau rašysiu kiekvieną savaitę.

Taip pat laukiu jūsų laiškų  ir pasiūlymų, tiesa, pirmenybę teiksiu laiškams, kurie aptaria viešąjį interesą ir /arba gyventojų grupės interesus.

Labai laukčiau miesto bendruomenių klausimų; su visomis, kurios išreikš tokį pageidavimą būtinai susitiksiu.
* * *
Bet kokių jūsų klausimų laukiu TIK bloge.  Facebooke į klausimus neatsakinėsiu. Tai neįmanoma tiesiog fiziškai. Kaip ten bebūtų, darbas miesto Taryboje yra nors iš dalies atlyginama, bet visuomeninė veikla.

Maldeikiene.lt
***********************************************************



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą