2015 m. balandžio 15 d., trečiadienis

Ką jau ką galėtų padaryti vidaus reikalų ministras, tai pasekti buvusio aplinkos ministro pavyzdžiu ...

 


   
 Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad  pirmoji greičio matavimo akcijos diena ją pribloškė ......

 Jeigu vadovautis sveiko proto logika, tai pastaroji neturėtų stebėtis tokiais rezultatais.

 Tikriausiai ir nesistebi, nes jos vadovybei turėtų būti prieinama jei ne sveiko proto, tai bent jau primityvi logika - tol,  kol policija dirbs akcijų - atrakcijų metodu, bus taip, kaip ir yra ....


Tačiau ar tai suvokia vidaus reikalų ministras - buvęs policijos generalinis komisaras - tai dar geras klausimas ....

Jeigu visa tai suvokia, tai kodėl jis   tylėjo būdamas policijos generaliniu komisaru ir  kodėl tyli dabar ..... ??

Bijo užrūstinti prezidentę, ar jos patarėjus ???
 
Jeigu nebijo, tai kodėl tyli, kad policijai trūksta ~1500 darbuotojų, kad visuomenės saugumas neužtikrinamas.
 
Beje kaip ir pačios policijos .....  policijos patruliai praktiškai  kasdien apspardomi, apkandžiojami, apspjaudomi, sudraskomos jų uniformos ....
 
  Todėl negi vidaus reikalų ministrui yra neprieinama suvokti, kad policijos pareigūnai atstovauja valstybę, kad tokia nepagarba jiems yra nepagarba valstybei ???

  Todėl ką jau ką galėtų padaryti vidaus reikalų ministras, tai pasekti buvusio aplinkos ministro pavyzdžiu kovojant su brakonieriais - pasiūlyti Seimui padidinti bausmes už smurtą prieš policijos pareigūnus.

Galėtų, bet yra, kaip yra ..... ir kodėl taip yra vidaus reikalų ministras galėtų viešai paaiškinti.

O gal  prezidentės politika yra visuomenės saugumo neužtikrinimas, policijos sistemos nustekenimas ????


 *************************************************************
Pirmoji greičio matavimo akcijos diena pribloškė pareigūnus
2015-04-15



Pirmadienį, balandžio 13 d., policijos pareigūnai visoje šalyje pradėjo vykdyti visą savaitę, iki balandžio 19 d. vyksiančią specialią policinę priemonę „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti..."

 Ši Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotą saugaus eismo akcija, skirta transporto priemonių važiavimo greičio kontrolei užtikrinti.

Pirmąją akcijos „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti..." dieną šalies keliuose stacionariais greičio matuokliais buvo užfiksuoti 709 leistino greičio viršijimo atvejai, avaringiausiu pramintame kelyje „Via Baltica" - 69 leistino greičio viršijimo atvejai, tarp kurių - šeši atvejai, kai leistinas greitis buvo viršytas daugiau kaip 50 km/val.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai kelyje „Via Baltica" vykdė sustiprintą leistino važiavimo greičio kontrolę. Per dieną pareigūnai nustatė 60 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, užfiksavo 42 leistino greičio viršijimo atvejus. Šešiais atvejais vairuotojai leistiną greitį viršijo daugiau kaip 50 km/val. Teismas turės nuspręsti, kokią nuobaudą taikyti šiems vairuotojams, jiems gresia 289 - 434 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimas iki pusės metų.

Sustabdytų pažeidėjų paaiškinimai buvo įvairūs: 23 metų BMW vairuotojas leistino greičio viršijimą 59 km/val. bandė pateisinti tuo, kad veža merginą į universitetą, AUDI A6 vairavęs vyras paaiškino skubantis į bažnyčią - tačiau dėl greičio viršijimo 53 km/val. jam greičiausiai kurį laiką nebus galima sėsti prie vairo. 59 km/val. greitį viršijęs pusamžis VW Transporter vairuotojas apgailestavo, kad gali netekti teisės vairuoti terminui iki pusės metų, ir dar sumokėti nemažą, 434 eurus siekiančią baudą. 

Taip pat pareigūnai užfiksavo du itin įžūlius pažeidimus: 25 metų VW Golf ir dvidešimtmetis Audi A6 vairuotojai ne tik viršijo leistiną greitį, bet ir pavojingai chuliganiškai važiavo, lenkė kitus automobilius, kirto ištisines ženklinimo linijas, sukeldami pavojų kitiems eismo dalyviams. 

Šiems vairuotojams gresia bauda nuo 289 iki 579 eurų ir teisės vairuoti atėmimas iki 2 metų.

Avaringiausiame šalies kelyje „Via Baltica" pirmadienį, balandžio 13 d., patruliavę Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, sustabdė dar tris vairuotojus, kurie leistiną greitį viršijo daugiau kaip 40 km/val., jiems gresia nuo 173 iki 231 eurų baudos.

 Keturiems vairuotojams, viršijusiems greitį daugiau kaip 30 km/val., gresia piniginė bauda iki 173 eurų. Be to, pareigūnai surašė 16 administracinių teisės pažeidimų protokolų už lenkimą per ištisines kelio ženklinimo linijas, nubaudė 13 vairuotojų, kurie nepaisė draudimo naudotis mobiliaisiais telefonais.

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena, kad visą šią savaitę, balandžio 13-19 dienomis, policijos pareigūnai vykdo Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotą saugaus eismo akciją, skirtą transporto priemonių važiavimo greičio kontrolei užtikrinti. Atkreipiame dėmesį, kad minėtą dieną mūsų šalies keliuose įrengtos greičio matavimo sistemos fiksuos visas transporto priemones netaikant jokios tolerancijos ir vairuotojai (transporto priemonių savininkai) už Kelių eismo taisyklių pažeidimus turės atsakyti teisės aktų nustatyta tvarka.

........................




 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą