2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

"Kenkėjų tarnyba" iš arčiau .......






     VILNIAUS VALSTYBINĖ  MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBA      2015-03-16    buvo informuota,  kad, jeigu ilgiau sveikose pakuotėse bus palaikytos  nupirktos kruopos, dribsniai, greičiau taip, negu ne, kad jose pasirodys maistinės kandys.
          
Ryšium su tuo buvo paprašyta ištirti, kaip pirktuose  IKI parduotuvėje Žirmūnų g. Nr. 106, Vilnius  FASMA „Avižų dribsniuose“  atsirado maistinės kandys.
    
Avižų dribsnių pakelis, su viduje esančiomis nugaišusiomis kandimis,  buvo pateiktas Tarnybai. 


  O 2015 03 24 buvo gautas Tarnybos atsakymas, kuriame rašoma:

2015-03-18 VMVT inspektoriai, teisės aktų nustatytose ribose, atliko UAB „Palink“ prekybos centre Žirmūnų g. 106 ,Vilnius, neplaninį patikrinimą.
Tikrinimo metu FASMA avižų dribsnių prekyboje nebuvo.
 Pasirinktinai patikrinta esančios prekyboje kruopos ir miltai, kenkėjų nenustatyta.
Kenkėjų tarnybos apsilankymai reguliarūs, pagal kenkėjų stebėjimo ir naikinimo darbų atlikimo žurnalų įrašus, kenkėjų – kandžių nenustatyta .........

 Na, o jeigu ir būtų buvę nustatyta, kad kandžių parduotuvėje, tarkime, apstu ..
  
Na ir  kas iš to, nes, vadovaujantis sveiko proto logika, tai tas pats, kaip nusipirktame  duonos kepale radus  iškeptą pelę,  kaltų  ieškoti parduotuvėje .........
    
Todėl ir visiškai tinka klausimas: Na ir kokia gi logika  vadovaujasi Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininko išliaupsintos valdžios institucijos vadovė, laiško pabaigoje pasiūliusi   kreiptis į Vyriausiąja administracinių ginčų komisiją ar į teismą, jeigu toks atsakymas netenkina ...????

Beje mūsų laiško pabaigoje stambiu šriftu, kursyvu buvo parašyta:

P.s.   Kadangi laiškas   pasirašytas elektroniniu parašu, atsakymą prašome siųsti TIKTAI elektronine forma, kaip tai nustato atitinkami teisės aktai.
  
 Deja, nežiūrint to, atsakymas buvo išsiųstas paštu .....

 Iš ko galima spręsti, kad Tarnyba valstybės biudžeto lėšų stygiaus nejaučia  ......   

Tokiu būdu, sumoje, ir Tarnybos atsakymas  iš esmės netenkina, ir tikrai jis ne iš geros pusės pristato Tarnybą, kurios  deklaruojama „veiklos kokybė – tai profesinės kompetencijos ir gero įstaigos vardo pamatas“ ......

   Todėl , kaip sakoma,   kaip  sukis, kaip besukis, o šioje vietoje nei Tarnybos profesinės kompetencijos, nei gero įstaigos vardo pamato ...

 Tuo tarpu vienkart tikimės, kad į pasiūlytas institucijas kreipti nereikės, kadangi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius:
  Pasaulio gyvūnų sveikatos - Tarptautinio epizootijų biuro veterinarinės ir maisto kontrolės ekspertas;
Lietuvos veterinarijos gydytojų asociacijos narys;
Vilniaus „ Rotary“ klubo narys, 2009–2010 metais ėjęs Vilniaus „ Rotary“  klubo prezidento pareigas;
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Tarybos pirmininkas

  pateiks informaciją, kaip jo vadovaujama institucija  sprendžia laiške įškeltą  problemą.




.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą