2014 m. spalio 10 d., penktadienis

Valstybė - tai Prezidentė

 



 Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė spalio 10 d., 13 val., susitiks su naujuoju energetikos ministru Roku Masiuliu.
Šios susitikimo tikslas - aptarti Lietuvos energetikos prioritetus ir pagrindinius uždavinius.
 Susitikime taip pat bus kalbama apie strateginių energetikos projektų - Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalo ir elektros jungčių su Švedija bei Lenkija įgyvendinimąšilumos ūkio problemas ir kovą su monopolijų įsigalėjimu.
******************************************
Taip informuoja Prezidentės spaudos tarnyba.
Tokiu būdui Prezidentė kels naują energetikos ministrą į „kovą su monopolijų įsigalėjimu“......
Akivaizdu, kad Prezidentė nori iššaukti naują  masinės psichozės „Šilumos tiekėjai yra liaudies priešai ir kenkėjai“ bangą.
Tikėtis,  kad šioje, kaip sakoma, vietoje energetikos ministras „parodys stuburą“, išdrįs paaiškinti  Prezidentei, kad šalies  šilumos ūkis yra kontroliuojamas  jos valdomos Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, kad pastaroji nustato šilumos kainas, nustato šilumos tiekėjų pelnusneverta.
 Juk ta „kova su monopolijų įsigalėjimu“  turi galutinį tikslą visą šalies energetinį ūkį sutelkti, atseit , valstybės rankose.
Betgi šiuo metu sąvoką VALSTYBĖ reikia suprasti taip, kaip ir yra – PREZIDENTĖ.
Ir čia visiškai nesvarbu, kad Konstitucinis teismas yra išaiškinęskad Lietuva yra parlamentinė respublika.
Yra kai yra – ES vadovų taryboje jos šalis atstovauja tik du prezidentai:
Prancūzijos – prezidentinės respublikos,
Lietuvos – parlamentinės respublikos.
Kitas šalis, tame tarpe ir konstitucines monarchijas , atstovauja Premjerai.
 Taigi yra, kaip yra ...............
O Prezidentės valdoma Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija įvedė akivaizdžiai neteisėtą neteikiamos paslaugos –karšto vandens kainą.
Šilumos tiekėjai teigia, kad šį neteisėtą mokestį moka ir Prezidento kanceliarija už Daukanto ir Turniškių rūmų šildymą.
Todėl ir klausimas Prezidentės vyriausiajai patarėjai  Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovei:   ar tikrai Prezidento kanceliarija moka šį neteisėtą mokestį ?
 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą