2014 m. spalio 7 d., antradienis

Gamtinių dujų kainų „bedlamas“ ....




Artėjant šildymo sezonui augančios dujų kainos vėl verčia nerimauti.

Šių metų birželį šilumininkai už dujas mokėjo 1471 Lt/tne (tona naftos ekvivalento, be PVM, su transportavimo mokesčiu), šį rugsėjį kainos pašoko iki 1561 Lt/tne.

Euro atžvilgiu vis brangstantis doleris ir toliau brangins dujas, o tai neigiamai atsilieps tų miestų, kurių šildymui naudojamos dujos, šilumos kainoms",

- teigė LŠTA prezidentas V. Stasiūnas.

„Gera žinia, kad brangstančio dolerio poveikį dujų kainoms kiek amortizuos pinganti nafta, bet jos poveikis pasijus gerokai vėliau - po kelių mėnesių.

Deja tie keli mėnesiai, kai jausime vien brangstančio dolerio auginamos dujų kainos poveikį, sutaps su šildymo sezonu",   

- sakė V. Stasiūnas.

   Betgi   gamtinių dujų tiekimo ir prekybos įmonė LITGAS, atliekanti paskirtojo tiekėjo funkciją,  greitai pradės prekybą suskystintųjų gamtinių dujų   terminalo bandomiesiems darbams skirtomis dujomis.

Iki šių metų gruodžio 31 dienos LITGAS Lietuvos gamtinių dujų biržose „GET Baltic“ ir „Baltpool“ pasiūlys įsigyti iki 50 mln. kubinių metrų SGD terminalo testavimui skirtų dujų.

  Tai gi, jeigu  nors ir  Gazpromas sumažino savo tiekiamų gamtinių dujų kainas, o jos vis tiek auga,  nes priklauso nuo to nelemto dolerio kurso, tai kaip gi su gamtinių  dujų  iš Terminalo  kainomis?

Kodėl gi pirkti brangstančias dujas iš Gazpromo, o ne jas iš Terminalo ??

O gal ir ten jų kaina tokia pati ??

Tai tada klausimas - kam tas Terminalas?

O be to 2013 metais ir 2014 metų keturis mėnesius šilumos vartotojai mokėjo už šilumą, kurios kainoje įskaičiuota gamtinių dujų kaina be nuolaidos, kurią AB „Lietuvos dujos“ gavo iš     GAZPROMO.

Tokiu būdu aukščiau nurodytu laikotarpiu visi Lietuvos šilumos vartotojai, kuriems centralizuotai gaminama šiluma yra ruošiama iš AB „Lietuvos dujos“ į katilines tiekiamų gamtinių dujų, permokėjo už šilumą milžiniškas sumas

Taigi šilumos kainos kyla, o gamtinių dujų kainos nuolaida šilumos tiekėjams, kuri yra ~ 300 mln. Lt,  nekompensuota, iki šiol nepriimtas sprendimas kaip tai atlikti.

Betgi ar tokia atsiprašant „tvarka“, šilumos kainų didėjimas, rūpi šilumos vartotojams ??

Kurgi ne, nėra kada – Rusija puola, reikia ginkluotis ....

  O masinė psichozė „Pasirink karšto vandens tiekėją“ šilumos vartotojams kainavo karšto vandens kainą -   po ~ 3 litus  už  savo pasiruošto karšto vandens kubą – mokestį už nesuteiktą paslaugą.

Ir jeigu jau šilumos vartotojai nesugeba suvokti, kad moka už nesuteiktą paslaugą, tai kaip gi jie susigaudys, kas dedasi šiame gamtinių dujų kainų „bedlame“, kam yra skirta eilinė masinė psichozė „Rusai puola“.

Juo labiau, kad atsiranda pakankami gudručių, kurie šią skolą šilumos gamintojams siūlo panaudoti įvairioms kompensacijoms.

O vienas toks gudručių gudrutis pasiūlė šią skolą panaudoti krašto gynybai.

Nes tokiu būdu Gazpromas apginkluotų Lietuvos armiją, nes mes, mokėdami už dujas Gazpromui,  apginkluojme Rusijos armiją ...... .



Vadovaujantis sveiko proto logika, Smetonos laikais valstietis  sumų sumoje pasakytų šviesiai tiesiai –„Kas jums durniai darbo .......“





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą