2016 m. kovo 23 d., trečiadienis

Jeigu bus perskaityta, blogiau nuo to neturėtų būti




APSIGYNIMO BŪDAI:


Geriau jau taip neatsitiktų...Bet jei užpultų, gal ir prisimintume nors kokį vieną apsigynimo būdą. Juk nežinai, kas laukia tavęs už poros žingsnių...
Esant reikalui, ta informacija gali išgelbėti tavo ar tau brangių žmonių gyvybę. Tai esminiai dalykai:
Dažnai pagrobiami žmonės, ypač moterys net ir dienos metu!
Taigi atnaujink savo žinias, kaip elgtis kritišku atveju. 

Sužinok ir pasidalink informacija su kuo daugiau žmonių: vaikais, draugėmis, motinomis, net vyrais.
Perskaityk 10 lemtingų patarimų, pasiųsk kitiems, kurie tau brangūs. Geriau būt atsargiems šiame beprotiškame pasaulyje.

1. Patarimas nuo Tae Kwon Do :
Alkūnė yra stipriausias tavo kūno taškas. Jei tik turi šansą užpuolimo atveju, pasinaudok tuo!

2. Iš turistinio gido:
Jei užpuolikas pareikalauja tavo piniginės NEDUOK JOS JAM Į RANKAS! Sviesk ją kuo toliau nuo savęs....
Yra šansų, kad jis labiau susidomės tavo pinigais, negu tavimi, ir puls prie jų. BĖK KAIP IŠPROTĖJUS KITA KRYPTIMI!

3. Jei tave įkišo į automobilio bagažinę, išmušk užpakalinius šviestuvus, iškišk ranką per skylę ir mojuok iki išprotėjimo.
Vairuotojas to nematys, bet matys visi kiti. Toks variantas jau išgelbėjo gyvybių.

4. Kartais moterys, įsėdusios į automobilį mėgsta pasikrapštyt - peržiūrėti čekius, sudaryt pirkinių sąrašą ar pasidažyt. NEDARYKITE ŠITO!
Užpuolikas gali jus stebėti ir tai jam puiki proga įšokti į automobilį iš keleivio pusės, įremti pistoletą jums į galvą ir liepti kažkur važiuoti.
KAI TIK ĮLIPATE Į SAVO AUTOMOBILĮ - UŽSIRAKINKITE DURIS IR VAŽIUOKITE!
Jei kas nors jau yra automobilyje su šaunamuoju ginklu,  įremtu jums į galvą NEVAŽIUOKITE KUR JUMS LIEPIA kartojame: NEVAŽIUOKITE!
Vietoj to spauskite akseleratorių iki dugno ir kalkite į kitą automobilį ar bet ką ir negailėkite mašinos. Jūsų oro pagalvės gali jus išgelbėti!
Jei užpuolikas buvo ant užpakalinės sėdynės - jam klius daugiausiai. Kai tik sudaužote automobilį, išsigaukite lauk ir bėkite. Tai vistiek geriau, negu jūsų miręs kūnas nuošalioje vietovėje.

5. Kaip įlipti į savo automobilį parkinge arba požeminiame garaže:

A.) Būk atidi, apsidairyk, pasižiūrėk į mašinos vidų, patikrink užpakalinę sėdynę ir grindis.
B.) Jei šalia pastatytas mikroautobusas, ar didesnis automobilis lipk į savo automobilį per keleivio pusę. Daugumas serijinių žudikų užpuola savo aukas įtraukdami į savo miniveną, kai jos lipa į savo automobilį.
C.) Atkreipk dėmesį į automobilius, pastatytus iš abiejų tavo automobilio pusių. Jei pamatai sėdintį vienišą vyriškį, gal geriau eik atgal iš kur atėjai - supermarketą, stotį, darbą - ir paprašyk apsauginio ar policininko tave palydėti. 
VISADA GERIAU PASIRODYT KVAILAI AR PARANOJIŠKAI, NEI BŪTI MIRUSIAI.

6. VISADA važiuok liftu, nelipk laiptais. Laiptai yra labai nesaugi vieta būti vienai, tai labai gera nusikaltimo vieta. YPAČ NAKTĮ!

7. Jei nusikaltėlis turi ginklą, bet tavęs nepagavo, nelaiko - VISADA BĖK! Į bėgantį taikinį pataiko 4 kartus iš 100, ir net tuo atveju, jei pataikė -
DAŽNIAUSIAI NE į gyvybiškai svarbų organą. 
BĖK ZIGZAGU, JEI TIK GALI!

8. Moterys dažnai yra labai jautrios, atjaučiančios. STOP! Tave gali išprievartauti arba nužudyti. Daugelis serijinių žudikų - gerai atrodantys, inteligentiški vyriškiai.
Yra atvejų, kai jie žaisdavo jautrių moterų jausmais - eidavo pasiramsčiuodami lazdele, šlubuodami, paprašydavo pagalbos įlipant į automobilį ir įviliodavo eilinę auką į pinkles.

9. Dar viena saugumo taisyklė:
Viena moteris naktį išgirdo verkiant vaiką už savo lauko durų. Ji paskambino į policiją, nes buvo jau vėlu ir jai tai pasirodė keista. Policininkai pasakė:
Kad ir kas atsitiktų - NEATIDARYKITE DURŲ! Jie įtarė, kad nusikaltėlis turi įrašęs vaiko verksmą į grotuvą ir tokiu būdu vilioja aukas.
Kiekviena moteris lengvai užkibs ant tokio jauko: juk verkiantis vaikas lauke naktį privers daugumą eiti pažiūrėti, kas atsitiko.
 Ir daugiau moterų buvo pranešusios, kad girdėjo naktį lauke verkiantį vaiką. NESKUBĖKITE ATIDARINĖTI DURŲ BET KOKIEMS KEISTIEMS GARSAMS PASIGIRDUS.
SMALSUMAS KARTAIS ŽUDO!

10. Vandens pinklės! Jei turite vandens kranus savo namo kieme ir staiga naktį išgirstate, kaip kliokia vanduo, tai nebūtinai turi būti trūkę vamzdžiai. Būk budrus, elkis atsargiai, paskambink kaimynams!

PERDUOK ŽINIAS KITIEMS! ŽVAKĖS LIEPSNA NESUSILPNĖJA, JEI NUO JOS UŽDEGI KITAS ŽVAKES.
Gyvename pasaulyje, kuriame pilna pamišėlių, taigi, geriau pasisaugot, nei galėtis po laiko...
 
Pagarbiai, 
Henrikas L. 
Klaipedos JDJ 
Tel.: +370 656 67776
omega_henlab@yahoo.co.uk


.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą