2016 m. gruodžio 13 d., antradienis

Ką veikia generalinis prokuroras ....

     

Kadangi, kaip sakė vienas  senovės filosofas,  žmonėms, kaip ir gyvūnams yra įgimtas noras svaigintis, 
 reaguojant į abstinento būsimo sveikatos ministro poziciją dėl alkoholio vartojimo, internete buvo rastas būdas, kaip prastą, legaliai parduodamą degtinę, distiliavimo būdu išvalyti  iki   brangiai kainuojančios  švediškos Absoliut vodkos.

Kad įsitikinti, kad toks degtinės išvalymo būdas neužtraukia baudžiamosios, administracinės ar kitokios atsakomybės, generalinis prokuroras buvo paprašytas atitinkamos informacijos.

Prašymą generalinis prokuroras gavo lapkričio 30 dieną, 9 valandą.

Prašoma  informacija turėjo būti pateikta Visuomenės informavimo įstatymo nustatytais terminais (  Informacija, kurią rengiant nereikia kaupti papildomų duomenų, viešosios informacijos rengėjams ir (ar) skleidėjams, žurnalistams pateikiama ne vėliau kaip per vieną darbo dieną, o informacija, kurią rengiant reikia kaupti papildomus duomenis, – ne vėliau kaip per savaitę.).

Tačiau praėjo kone dvi savaitės, o informacija deja iki šiol  negauta ...

Kodėl generalinis prokuroras nevykdo Visuomenės informavimo įstatymo, galima  tiktai spėlioti.

Tvirtinti, kad pats generalinis prokuroras nesilaiko Įstatymo, kažkaip tai labai jau  būtų   neatsakinga ....

Todėl tenka manyti, kad generalinis prokuroras nutarė gauti papildomų duomenų, t. y. išbandyti mūsų pasiūlytą prastos degtinės valymo būdą, kad natūroje įsitikinti, kaip jis veikia, ar tikrai gaunama švediškos   Absoliut vodka lygio degtinė.

Tokiu atveju mes sutinkame palaukti iki šios  savaitės pabaigos   ir tikimės, kad per tą laiką bus įsitikinta, kad mūsų pasiūlytas degtinės valymo būdas yra tinkamas, ir mes būsime atitinkamai informuoti.

Žinoma, vadovaujantis gero tono bendravimo taisyklėmis, mes turėjome  būti informuoti, kad nėra galimybių laiku pateikti informaciją.

Betgi, vertindami  tai, kad prokurorų klientai toli gražu nepasižymi bendravimu geru tonu, o pastovus bendravimas su jais be abejo turi įtaką, mes, tai gerai suprasdami,  kantriai lauksime šios savaitės pabaigos ir nesikreipsime į Vyriausiąją administracinių ginčų komisiją.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą