2015 m. vasario 21 d., šeštadienis

Kur čia slypi AB LESTO interesas ...





Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės    komisijos patvirtinta „AB LESTO VISUOMENINĖS ELEKTROS ENERGIJOS KAINOS IR JŲ  TAIKYMO TVARKA „ nustato: 

už daugiabučio gyvenamojo namo bendrosioms reikmėms (laiptams ir rūsiams apšviesti, liftų pavaroms ir pan.) ar bendrabučio tipo daugiabučio gyvenamojo namo reikmėms iš Bendrovės elektros tinklų per atskirtą bendrą apskaitą patiektą elektros energiją atsiskaito daugiabučio gyvenamojo namo savininkų bendrija, bendro naudojimo objektų (svetimo turto) administratorius arba jungtinės veiklos partnerių įgaliotas asmuo, vykdantys įmokų už šiame papunktyje nurodytą elektros energiją skirstymo daugiabučio gyvenamojo namo ar bendrabučio tipo gyvenamojo namo patalpų savininkams ar nuomininkams, šių įmokų surinkimo, informacijos apdorojimo funkcijas“.     

    Daugelyje daugiabučių namų taip ir vyksta, tačiau ne tuose daugiabučiuose, kuriuos administruoja Vilniaus savivaldybės paskirti  ne kurie daugiabučių namų bendrojo naudojimo objektų administratoriai (keli tokie administratoriai žinomi), kur už bendrojo naudojimo elektrą su AB LESTO  atsiskaito butų savininkai.

Kada  atsiskaito bendrojo naudojimo  objektų valdytojas, AB Lesto jis vienintelis ir yra mokėtojas, kada atsiskaito butų savininkai, mokėtojų skaičius, priklausomai nuo daugiabučio namo dydžio,  išauga net iki 120 kartų....

Kam tai yra naudinga ??

Vadovaujantis sveiko proto logika tai neturi būti naudinga AB LESTO, betgi būtent ji yra šio atsiskaitymo būdo iniciatorius.

Į klausimą, kodėl atsiskaitant netaikoma „AB LESTO VISUOMENINĖS ELEKTROS ENERGIJOS KAINOS IR JŲ  TAIKYMO TVARKA“ AB LESTO atsakė, kad ji  yra galiojanti, tačiau, Bendrovės vertinimu,  atsiskaitant už bendrojo naudojimo elektrą yra neaktuali .... 

 Tikrai keista, kada atsiskaitymo už bendrojo naudojimo elektrą tvarka,  nustatyta imperatyviai  valdybos sprendimu,  yra neaktuali ....

  • Tai kas gi tada yra AB LESTO aktualu ???

  • Kurgi čia slypi AB LESTO interesas  ????

  • Ar galioja – yra aktuali  Tvarkos nuostata, kad „už daugiabučio gyvenamojo namo bendrosioms reikmėms per atskirtą bendrą apskaitą patiektą elektros energiją atsiskaito daugiabučio gyvenamojo namo savininkų bendrija, bendro naudojimo objektų (svetimo turto) administratorius arba jungtinės veiklos partnerių įgaliotas asmuo“.

Tokius klausimus teikia išprusę daugiabučių namų gyventojai, nepatenkinti tiesioginiu atsiskaitymu su AB LESTO.

Todėl tenka prašyti  Energetikos ministeriją, patvirtinusią Elektros tiekimo ir vartojimo taisykles, bei Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją, paskelbusią „AB LESTO VISUOMENINĖS ELEKTROS ENERGIJOS KAINOS IR JŲ  TAIKYMO TVARKA“,   su prašymu atsakyti į šiuos daugiabučių namų gyventojų klausimus.



.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą