2014 m. rugsėjo 3 d., trečiadienis

Pirkdami internetu, būkite budrūs!




Pirkdami internetu, būkite budrūs!
2014-09-03
Sparčiai populiarėjant pirkimui internetu, vis dažniau pasitaiko atvejų, kai asmenys, susigundę įsigyti pigesnę prekę pagal skelbimą, pardavėjams perveda pinigus į nurodytas sąskaitas, tačiau prekių taip ir negauna. Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriuje vien rugpjūčio mėnesį užregistruoti 5 tokie pranešimai. Mobilieji telefonai, drabužiai, kompiuteriai, prekyba automobiliais ir bilietai į renginius, koncertus pernelyg patraukliomis kainomis - dažniausiai pasitaikančios nesąžiningų pardavėjų prekės. Daugelis skelbimų autorių, parduodami prekę internetu, prašo padengti visą ar bent dalį pirkinio vertės iš anksto. Todėl prieš atliekant bet kokius su pinigais susijusius veiksmus, būtina ieškoti būdų, kaip saugiai gauti prekę, paieškoti kitų vartotojų atsiliepimų apie pardavėją. Kai kuriose skelbimų svetainėse jau galima rasti informaciją apie nesąžiningus pardavėjus, kurių reikėtų vengti.  

Policija įspėja gyventojus, kad įsigyjant paslaugas arba prekes internetu, būtina imtis visų atsargumo priemonių ir būti itin budriems. Ypač atidžiai reikėtų vertinti internete esančių asmeninių skelbimų turinį. Net ir perkant elektroninėse parduotuvėse reikėtų būti atidiems ir pasidomėti įmonės patikimumu - ar nurodyti įmonės rekvizitai yra realūs, paieškoti atsiliepimų, nusiskundimų apie elektroninę parduotuvę, susisiekti nurodytais kontaktais.

Apmokėdami už prekes naudojantis elektronine bankininkyste, būkite atidūs. Atminkite, kad, atsiskaitydami elektroninės bankininkystės kortele, rizikuojate ypač svarbia informacija apie kortelės duomenis ar sąskaitą. Geriau pasirinkite apmokėjimą grynaisiais pinigais atsiimant prekes. Pirkdami internetu, visada išsaugokite visus sandorį įrodančius dokumentus. Visada atsispausdinkite savo užsakymą, jo patvirtinimą, pardavimo sąlygas bei prekių ar paslaugų apibūdinimą. Saugokite visus susirašinėjimo dokumentus, nes jų gali prireikti, jei kils nesklandumų.

Panevėžio aps. VPK informacija

Originalus tekstas: http://www.policija.lt/index.php?id=27708 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą