2014 m. rugsėjo 2 d., antradienis

Pati didžiausia klaida ...



ITON.TV izraelietis  žurnalistas Markas Gorinas apie situaciją Ukrainoje savo nuomonę pateikia taip:

„Bet pati pagrindinė ir didžiausia klaida   –   yra tai, kad jie dar laikosi iliuzijų, kad jiems padės Vakarai.

Visiškai nesuvokdami, kad jie pasikliauja absoliučiai bejėgių impotentų pagalba, kurie nieko padaryti dėl Ukrainos negali.

Ir tai pati didžiausia jų klaida.“

(Но самая главная и самая большая ошибка – это то что они сохраняют ещё иллюзии на то, что им помогут с Запада. Совершенно не понимая, что они полагаются на помощь абсолютно беспомощных импотентов, которые ничего не смогут сделать для Украины. И вот это их самая большая ошибка. И вот мадам Эштон, которая была с ними…)

ABSOLIUČIAI BEJĖGIAI  IMPOTENTAI ....

Vargu ar tiksliau   šioje situacijoje galima apibūdinti Vakarus.

Rusija senai vykdo agresiją prieš Ukrainą, jau perėjo prie atviros jos formos, o Vakarai ne tik kad nieko iš esmės nedaro, bet ir iš esmės palaiko Rusiją, reikalaudami, kad Ukraina problemą spręstų „taikiai“....

T.y. reikalauja, kad Ukraina iš esmės pripažintų dalį jos teritorijos Rusijai.

Taigi Vakarai veikia pagal jų pamėgtą posakį – „Bloga taika geriau už karą“.

Jie veikia lygiai taip pat, kaip veikė prieš karą pasirašydami su Hitleriu Miuncheno paktą.

Vadovaujantis  sveiko proto logika, turėtų būti aišku, kad lygiai taip pat jie pasielgtų, jeigu pvz. Rusija Vilniaus krašte „žaliųjų žmogeliukų“ pagalba pakartotų Krymo įvykius.

Džiugu, kad pagaliau vienas karinis ekspertas, knygų rašytojas suvokė, kad Rusijai reikalingas koridorius į Karaliaučiaus anklavą.

O jis jai reikalingas ir todėl, kad, jos nuomone, geležinkelio tranzito sąlygos per Lietuvą yra žeminančios.

O per Lietuvą eina iš viso trys tranzitai į Karaliaučiaus anklavą  - geležinkelio, gamtinių dujų, elektros.

Pažymėtina, kad konservatorių partijos pirmininko pavaduotojas surengė provokaciją - pasiūlė neleisti į Karaliaučiaus anklavą įsivežti maisto produktų, o ir šios partijos pirmininkas ir garbės pirmininkas marksistinės etikos profesorius savo tylėjimu tam pritarė ......
  
Šalies situaciją itin apsunkina tai, kad Vilniaus krašto gyventojai, kurių daugumą sudaro nutautinti etniniai lietuviai, yra nepalankiai nuteikti Lietuvos valstybės atžvilgiu.

Didžiausia klaida ir didžiausia kaltė, kad  dalis šalies visuomenės, ypatingai liumpenpatriotinė kaunietiška publika,  nepagarbiai žiūri į nelietuviškai kalbančius Vilniaus krašto gyventojus.

Ypatingai kalta  ir žiniasklaida su savo debiliškomis, atseit „humoro“,  TV laidomis.

Sveiku protu nesuvokiama, jeigu nevertinti, kad tai yra Kremliaus nurodymas, kaip gi galėjo Prezidentė suformuoti   valdančią koaliciją į ją įtraukdama partiją, kurios vadovas atvirai deklaruoja, kad po karo Vilniaus kraštą okupavo lietuviai .....

Argi ji nesuvokia,  kad tokią pat nuomonę ši partija  perša ir Vilnijos gyventojams, tuo pačiu  ruošdama dirvą įvairiems ekscesams ateityje.

Šioje vietoje geras klausimas pvz. kodėl jau eilę metų Valstybės kontrolė, kitos institucijos visiškai nereaguoja, kaip Vilniaus rajono savivaldybė neteisėtai  panaudoja biudžeto lėšas tuo atseit gindama nepasiturinčių žmonių interesus, kada tai turi atlikti valstybė.

Todėl ir sumoje visiškai suprantamas Vilnijos gyventojų nepasitenkinimas valstybe.

Prezidentė atseit rūpinasi Vilnijos regionu važinėdama į jos mokyklas.

Tarkime kad tai gerai, bet kodėl ji  nesirūpina tuo, kuo neteisėtai rūpinasi pvz. Vilniaus rajono savivaldybė.

Nuo rugsėjo 1  Prezidentės EKONOMINĖS IR SOCIALINĖS POLITIKOS GRUPEI vadovaus  Respublikos Prezidentės vyriausioji patarėja  Giedrė Kaminskaitė-Salters ilgą laiką dirbusi atsakingose pareigose užsienyje, šiose pareigose pakeitusi nevienareikšmiškai žiniasklaidos vertintą Nerijų Udrėną, kurį pastaroji  siejo su rusiško kapitalo verslu.


Todėl tikėkimės, kad ji pateiks vertingų patarimų Prezidentei, kaip iš esmės pasirūpinti Vilnijos  regionu. 
.
.
.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą