2014 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

Valstybinės įmonės yra iš esmės ne valstybės nuosavybė, o politinių jėgų šėryklos .....



Ar valstybės vadovai iš tiesų nori sumažinti šilumos kainas Vilniuje ir Kaune –klausia Andrius Janukonis (1 failas).

 Jeigu taip, jis siūlo tris patikimus būdus.

Trečią, patį paprasčiausią ir greičiausią būdą sumažinti šilumos kainas Vilniuje ir Kaune, kurį  energetikai Vyriausybei siūlo jau šeštus metus,   galima įgyvendinti per dvi dienas:

   Tereikia perkelti elektros gamybą iš Lietuvos elektrinės Elektrėnuose į Vilniaus, Kauno,  Panevėžio ir Alytaus  termofikacines elektrines, dirbančias minimaliu režimu.

Brangiomis dujomis varoma Lietuvos elektrinė atliekine šiluma šildo Elektrėnų marias.

Elektros gamybą perkėlus į termofikacines elektrines, šiluma būtų tiekiama gyventojams.

Iš elektros ir šilumos sąnaudų perskirstymo šilumos tiekimo įmonės neuždirbtų nė lito, elektra nebrangtų, o šiluma pigtų – visos lėšos, gautos padidėjus termofikacinių elektrinių apkrovoms, būtų skiriamos kompensacijoms už šilumą.


Neabejotinai taip ir būtų, jeigu ir ši, ir buvusi Vyriausybės,  būtų iš esmės valstybės institucijos, kurių konstitucinė priedermė  yra tarnauti žmonėms,  o ne  būti politinių jėgų verslo planų vykdytojoms.

Deja tiek visos Vyriausybės, tiek Prezidento institucija yra iš esmės ne valstybėsinstitucijos.

Liūdna, ar kitaip yra, bet yra, kaip yra .....  valstybinės įmonės yra iš esmės ne valstybės nuosavybė, o politinių jėgų šėryklos.

Artėja Prezidento rinkimai, greit prasidės kandidatų debatai, ir pamatysime, ar kuris nors iš jų išdrįs paliesti šią itin aktualią problemą ......

   D. Grybauskaitė debatuose, tikėtina, nedalyvaus, o kas liečia  valstybės ūkio valdymą, jos vykdoma politika išdėstyta  sovietmečiu  Visuomenės mokslų akademijoje prie TSKP CK  (prie Tarybų sąjungos komunistų partijos Centro komiteto ...)   apsigintoje disertacijoje, kuri, rusiškų žiniasklaidos priemonių informacija, pripažinta ES .....  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą