2014 m. vasario 28 d., penktadienis

Sutelktų pastangų rezultatas



Vyriausybė  praneša

Sutelktų pastangų rezultatas – stabilizuota nelegalių tabako gaminių rinka

2014-02-28

Sutelktos valstybės institucijų, verslo ir visuomenės pastangos duoda vaisių – nelegali tabako gaminių rinka, nors išlieka viena didžiausių Europoje, stabilizavosi ir turi tendenciją trauktis. Tai rodo oficialios tabako gaminių prekybos pokyčiai, rūkalų kiekis, išimtas iš nelegalios apyvartos ir Tuščių pakelių tyrimo rezultatai.

Nepriklausomos rinkos tyrimų bendrovės „Nielsen“ pagal tabako gamintojų užsakymą atlikto Tuščių pakelių tyrimo (Empty Pack Survey) duomenimis, neapmokestintų tabako gaminių rinkos dalis per 2010-2013 metų laikotarpį sumažėjo nuo 41,3 proc. iki 28,2 proc. ir yra mažiausia nuo 2010-ųjų, kai buvo patvirtinta bendra vertinimo metodika. Tyrimas atliktas 27 Europos Sąjungos šalyse.

Pernai Lietuvoje atsakingų institucijų pajėgomis iš nelegalios apyvartos išimta 190,5 mln. vnt. cigarečių. Didžiąją dalį Lietuvos juodajai rinkai skirtų cigarečių sudaro cigaretės, pažymėtos Baltarusijos banderolėmis.

Šių rezultatų nebūtų pavykę pasiekti be sutelktų visuomenės bei tabako gamintojų pastangų. 


Vyriausybės kanceliarija drauge su kitomis atsakingomis institucijomis bei UAB „Philip Morris Baltic“ inicijavo informacinę kampaniją, kurios tikslas – didinti žmonių nepakantumą kontrabandai ir informuoti apie šio šešėlinio verslo žalą Lietuvos ekonomikai ir kiekvienam šalies gyventojui.

 Apie 73 proc. Lietuvos gyventojų susipažino su spaudoje, internete ir lauko stenduose pateikta informacija, beveik pusė iš jų nurodė manantys, kad kampanija turėjo įtakos kontrabandos toleravimo mažinimui.

Kontrolės ir teisėsaugos institucijos taip pat atkreipia dėmesį, jog padidėjus visuomenės aktyvumui, gyventojai glaudžiau bendradarbiauja su pareigūnais. 


Todėl siekiant ugdyti nepakantumą kontrabandai ir šešėlinei ekonomikai ir toliau ypatingas dėmesys bus skiriamas visuomenės švietimui ir informavimui.


Skaityti naujieną LRV svetainėje
****************************************************************

Su šia informacija galima būtų sutikti, jeigu ne sveiko proto logika.

Visų pirma  tai visa ši informacija yra statistinė.

O apie statistiką sakoma: " Melas, žiaurus melas, o po to jau statistika ..."

Antra, Kalvarijų turguje čigonės ir toliau sėkmingai prekiauja kontrabandinėmis cigaretėmis.

Beje policija iškilmingai paskelbė, kad vienas policininkas ne tarnybos metu Kalvarijų turgavietėje sugavo vagį.

Betgi tas policininkas niekaip negalėjo nepastebėti tų čigonių, juo labiau  policininkas.

O gal kas paneigs, kad jis atėjo į turgų tų cigarečių nusipirkti ???


Ir kaip visa tai sumoje pavadinti, jeigu ne vieno garsaus laivo vardu ???

Tikriausiai manote, kad vienos knygos vardu ??

Manyti, kaip sakoma, nedraudžiama.

Mūsų gi nuomone visa tai  reiktų vadinti INDEPENDENDENCE,  ar kaip ten vadinasi ta didžiulė gelda, į kurią Prezidentė sukūlė šampano bonką ....




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą