2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

Ar atsilaikys premjeras ...........................



Laikraščio  Karštas   komentaras straipsnyje   Ar atlaikys premjeras šilumos privatininkų spaudimą?“ teigiama:


Tokiu  būdu Vilniuje įsitvirtino iš esmės nekontroliuojamas privatus monopolininkas.

Esant   dabartinei teisinei bazei neįmanoma užtikrinti reikiamos priežiūros ir būtinos kontrolės   privataus kapitalo administracinei susijusių įmonių ūkinei ir   finansinei veiklai.

Kainų   komisija neturi garantuotų galimybių sužinoti tikrų šilumos tiekimo sąnaudų    ir   dėl kitų įvairių priežasčių negali nustatyti optimalių tiekimo kainų

Todėl, nors valstybinis valdymas taip pat nėra be   trūkumų, bet siekiant daugiau apsaugoti vartotojų interesus, siūlėme šio    Vilniaus  ūkio  kontrolę atiduoti valstybiniam reguliavimui.


  Ryšium   su tuo Kainų komisija  paprašyta, Visuomenės informavimo įstatymo   visuomenės informavimo priemonėms   nustatytais terminais, pateikti sekančią informaciją pagal savo kompetenciją:


  1. Ar iš tikro „Vilniuje įsitvirtino iš esmės nekontroliuojamas privatus monopolininkas“.
  2. Ar dabartinė teisinė bazė neužtikrina šilumos teikimo įmonių ūkinės finansinės veiklos   reikiamos priežiūros ir būtinos kontrolės.
  3. Ar atitinka tikrovę teiginys, kad „ Kainų komisija  neturi garantuotų galimybių sužinoti tikrų šilumos tiekimo sąnaudų ir dėl kitų įvairių priežasčių negali nustatyti optimalių tiekimo kainų.“
  4. Ar šilumos tiekimo įmonės yra valstybinio reguliavimo sferoje.
  5. Ar Valstybinė Kainų ir Energetikos Kontrolės Komisija patiria kokį nors "privatininkų" spaudimą.
  6. Jeigu taip, tai konkrečiai kokį, kokia forma ir kas jį konkrečiai vykdo.
.
 
.
 
Todėl ir antras klausimas - "Ar atsilaikys Valstybinė Kainų ir Energetikos Kontrolės Komisija -valstybės institucija ...."







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą