2020 m. vasario 14 d., penktadienis

Prezidentas nekaltas - kalta jo aplinka ..................



Prezidentas regiono saugumo klausimus aptars konferencijoje Miunchene
2020-02-13
Vasario 14 dieną Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda dalyvaus kasmetėje Miuncheno saugumo konferencijoje, kurioje šiais metais susiburs daugiau nei 500 politikos, verslo ir akademinio pasaulio lyderių.

Prezidentūra atsiprašo Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės Viktorijos Kuodytės
2020-02-13
Šiandien Prezidentūroje vykusioje Nacionalinių kultūros ir meno premijų įteikimo ceremonijoje dėl apmaudžios administracinės klaidos nedalyvavo premijos laureatė aktorė Viktorija Kuodytė.
Jai atvykus į Prezidentūrą paaiškėjo, kad ji nebuvo įtraukta į Kultūros ministerijos Prezidentūrai pateiktą sąrašą ir jai nebuvo išrašytas leidimas patekti į Prezidento rūmus. Leidimų biurui derinant formalumus dėl leidimo suteikimo, laureatė išėjo ir su ja nepavyko susisiekti telefonu.
Prezidentūra nuoširdžiai atsiprašo laureatės V. Kuodytės ir jos artimųjų. Prezidentas su ja asmeniškai susitiks ir įteiks Nacionalinę kultūros ir meno premiją.

Žiniasklaida pranešė: Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas ir prezidento patarėja Sonata Šulcė atvyko atsiprašyti aktorės į spektaklį „Autonomija“, kuriame ji vaidina, savo feisbuko paskyroje asmeninį atsiprašymą parašė prezidentas Gitanas Nausėda.

Štai taip – Jo Kilnybė atsiprašė feisbuke  pažemintą garbią asmenybę ir ramiai vyksta į politinę turistinę kelionę, o kada neturės ką veikti, susitiks asmeniškai su laureate, dar kartą ją pažemindamas kampe prie savo kabineto durų ....

Politinis turizmas geras daiktas, betgi šalį tai palieka pagal Konstituciją šalies vadovas, vyriausiasis kariuomenės vadas, prisiekęs   Tautai būti ištikimas Lietuvos Respublikai ir Konstitucijai, gerbti ir vykdyti įstatymus.

Betgi negi Jo Kilnybė kaltas, kad laužo  (sistemiškai) savo priesaiką, nevykdydamas Konstitucijoje jam nustatytos pareigos, išvykstant iš šalies palikti jį pavaduojančiu Seimo pirmininką.

Negi Jo Kilnybė kaltas, kad   nėra perskaitęs Konstitucijos, nes argi  dar yra šalyje tokių .......

Negi Jo kilnybė kaltas, kad  nesuvokia, kad  jeigu Rusija, kurios agresyvumu jis skundžiasi visam svietui,  sugalvotų užpulti mūsų šalį, tai tikrai pasirinktų tą momentą, kada šalyje nėra ir vyriausiojo kariuomenės vado,  ir jį pavaduojančio...

Kad Jo Kilnybė, iš vykdamas iš šalies, kiekvieną kartą laužo savo priesaiką, kalta Prezidento kanceliarijos klerkė, kuri neparengia dekreto, kuriuo prezidentas palieka jį, jo nebuvimo šalyje metu,  pavaduoti Seimo pirmininką ....... , nes, jos nuomone, Jo Kilnybės niekas negali pavaduoti  

Na o tai, kaip elgiamasi su Jo Kilnybei asmeniškai adresuotais, viešąjį vartotojų interesą ginančiais laiškai, tai jau tiktai aplinka ir aplinka kalta...

Štai Jo Kilnybė raštu asmeniškai informuojamas, kad energetikos ministras akivaizdžiai ir nepaneigiamai, tvirtindamas Energetikos įstatymo poįstatyminį teisės aktą DAUGIABUČIO NAMO ŠILDYMO IR KARŠTO VANDENS SISTEMOS PRIVALOMIEJI REIKALAVIMAI, sulaužė savo duotą priesaiką.

Rezultatas- jo aplinka šį laišką persiunčia Vyriausybės vadovui, o Vyriausybės kanceliarija persiunčia energetikos ministrui.....

O
tuo metu premjeras su Jo Kilnybe „skaičiuoja“ kiek kotletų suvalgė susisiekimo ministras ir kiek už tai jis sumokėjo ...

Štai taip žiniasklaida aprašo šį dviejų valdžios didžių vyrų „konfliktą“:
Manau, kad dar ir su šia valdančiąja koalicija bus galima nemažai nuveikti, su viena nedidele sąlyga – jei šis konfliktas išmokys mus šio bei to“, – interviu „DELFI Dėmesio centre“ sakė G. Nausėda.

Savo santykius su valdančiaisiais šalies vadovas apibūdino, kaip „vingiuotus ir kalnuotus“ ir teigė, jog konfliktai gali padėt judėt į priekį.
„Kartais politikoje būna sutarimas pasiekiamas per konfliktą.
Tokių situacijų taip pat yra.

Dabar mes turime konflikto stadiją ir jei abi pusės padarys teisingas išvadas galima judėti link sutarimo ir vėl grįžti prie darbų ir spręsti tuos klausimus“, – kalbėjo prezidentas.

Jis sakė ambicijų, emocijų ar satisfakcijų nelaikąs esminiais dalykais, o savo pozicijoje sieksiąs konkrečių darbų.


















 Na kas liečia Jo Kilnybę, tai yra šiek tiek vilties, kad gal jo aplinka jį paprotins .......

Na o kas liečia Vyriausybės vadovą, Seimo narį, bijantį susitikti su vartotojų asociacijų atstovais, tai jau čia, kaip sakoma, „šakės“ ...kurios, tikėtina gali vesti valstiečius į Seimo rinkimus ...

ŠAKĖS IR VALSTIEČIAI – ir kas paneigs, kad tai tikrai visai tinkamas derinys....

-----------------------------------------
Jo Kilnybė – lietuviškai.
Jo Ekscelencija – liaudžiai skirtas slengas.
***************************************
P.S. Iš liaudies folkloro:
·       Jei  beždžionę pusę metų rodys per televiziją, tai ją išrinks prezidentu ....
·       Dešimt metų turėjom bobą su kiaušais, dabar penkerius turėsim vyrą be jų ....
Visa tai   nieko bendro neturi su aukščiau patalpintu tekstu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą