2020 m. vasario 20 d., ketvirtadienis

Nežabotas godumas: Valstybinio reketo nepakanka - po terminės dezinfekcijos priedanga vyksta šilumos tiekėjų neteisėtas pasipelnijimas



    NACIONALINIS VISUOMENĖS SVEIKATOS CENTRAS PRIE SVEIKATOS PSAUGOS MINISTERIJOS dar 2019 metų spalio mėnesį išaiškino:

Atkreipiame dėmesį, kad teisės aktuose nėra nustatytų reikalavimų vykdyti karšto vandens profilaktinę terminę dezinfekciją prasidėjus daugiabučių namų šildymo sezonui.
Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijose ir Europos Legionella infekcijų darbo grupės techninėse rekomendacijose nurodoma, kad profilaktiniai temperatūros pakėlimai nėra tinkama legioneliozės
prevencijos priemonė, nes yra trumpalaikė.
Be to, netinkamai atlikta terminė vandens dezinfekcija gali iššaukti priešingą efektą, t. y. pramušus vamzdynų bioplėvelę į karšto vandens sistemą gali patekti dar daugiau legionelių. 

Pagrindine prevencijos priemone yra laikomas nuolatinis karšto vandens temperatūros režimo palaikymas.



 O Buitinių vartotojų sąjunga nedelsdama šią informaciją visiems šilumos tiekėjams  išplatino.

  Tačiau vis tik dar yra šilumos tiekėju,  kurie po terminės dezinfekcijos priedanga siekia pasipelnyti daugiabučių namų šilumos vartotojų sąskaita.

Jiems dar negana, kad jie daugiabučių namų šilumos vartotojus prievartauti mokėti Valstybinio reketo mokestį ir krauti iš to pelnus, nevykdant centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo veiklos.

Jie, piktnaudžiaudami savo galia ir daugiabučių namų valdymo organų nekompetencija, dar siekia pasipelnyti iš neteisėtai atliekamos daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų  terminės dezinfekcijos.

  Nors ir gavę NACIONALINIO VISUOMENĖS SVEIKATOS CENTRO  PRIE SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJOS  išaiškinimą dėl legionelių terminės dezinfekcijos, kad ji iš esmės yra niekinė ir dargi pavojinga, kad nėra tokių teisės aktų, kurie jiems suteikia teisę ją atlikti, jie ją vis tiek  vykdo.

  Terminės dezinfekcijos metu daugiabučiuose namuose karšto vandens ruošimo įrenginiuose pašildyto  geriamo vandens temperatūra turėtų būti  pakeliamą iki 65 laipsnių Celsijaus, pašildytas vanduo iš čiaupų  turi būti nuleidžiamas kelis minutes.

Tokiu būdu šilumos tiekėjai ir per Valstybinį reketą, ir  per didesnį šilumos suvartojimą,  gauna  neteisėtą  pelną,.

Savaime suprantama, kad tokią, atsiprašant, žiemą šilumos  tiekėjų pelnas tikrai nepavydėtinas, tačiau tai niekaip nesuteikia jiems teisės neteisėtai pelnytis.

Galima suprati pvz. Šiaulių miesto savivaldybės norą padėti šilumos tiekėjui, tačiau prie ko čia daugiabučių namų šilumos vartotojai ?

Tokiu būdu Šiaulių miesto savivaldybė pritaria ir Valstybiniam reketui ir neteisėtai daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų terminei dezinfekcijai.

Žino apie visa  tai ir Savivaldybių asociacija, žino ir   Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija.

Žino, bet tyli .....


Na Lietuvos šilumos tiekėjų asociaciją galima suprasti – ji atstovauja šilumos tiekėjų interesus: ir teisėtus ir neteisėtus ....

 O Lietuvos savivaldybių asociacijos elgesys rodo, kad ji atstovauja savivaldybių merus, bet ne vietos savivaldą, kurios Lietuvoje (beje vienintelėje ko gero ir visame  pasaulyje) NĖRA ....

 Beje vertėtų paklausti, o ką gi šioje vietoje veikia STT ir Prokuratūra ???

 O  jos tikrai šioje vietoje nieko neveikia, arba  atvirai teisina Valstybinį reketą, kaip kad yra Panevėžyje .....

O ką gi šiuo metu veikia Jo Kilnybė šalies vadovas ???

Užsiima politiniu turizmu, visokiomis priemonėmis keršija Premjerui už nepaklusnumą, svarsto apie Energetikos ministerijos eilinį  panaikinimą  ....

Turi jis 55 patarėjų tuntą,

Tik nė vieno patarėjo, kas paneigs, kuris užsiimtų vartotojų teisių klausimais neturi .....

O gal ir turi, tik jis, pasak Seimo nario Eugenijaus Gentvilo, yra dar jaunas ...........

 Tokiu būdu mūsų Europos sąjungos šalyje tikrai nieko naujo - ta pati sena stagnacija...

Išskyrus  Sąjūdį  „Už pagalbą Rusijai“  -  perkelti Astravo AE į kitą vietą, geriausia būtų į Visaginą ...




;




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą