2020 m. sausio 28 d., antradienis

Iš serijos „Valdžios įstaigos tarnauja žmonėms“ ....( LR Konstitucija )



Vilniaus savivaldybė „Gerovės“ valstybėje .......


Vilniuje yra nemažai senos statybos daugiabučių namų,  kurių rūsiais, taip vadinamais techniniais koridoriais, yra paklotos šilumos tiekimo trasos.

      Tiek trasų, tiek jų patalpų savininkas  (sprendžiant iš   Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Energetikos ir ūkio departamento Energetikos ir būsto skyriaus  2003 06 04 laiško Nr. 29-06-206, skirto daugiabučio namo . Žirmūnų g. Nr. 104 bendrijos pirmininkui:

   Pastato Žirmūnų g. Nr. 104 rūsio patalpa einančiu techniniu koridoriumi yra nutiesta tranzitinė šilumos trasa ir kiti inžineriniai tinklai.
   Techninio koridoriaus patalpos yra Vilniaus miesto savivaldybės balanse, kurios yra išnuomotos UAB Vilniaus energija, pastato savininkams nepriklauso.)

yra miesto savivaldybė, kuri tuo  pačiu ji yra ir šių pastatų bendrojo naudojimo objektų bendrasavininkė su visomis iš to sekančiomis  pareigomis.


     O tos pareigos, kaip   aiškina aplinkos viceministrė Reda Brandišauskienė, 2018 10 11 raštu Nr. (14-4)-D8-4919, visų namo patalpų (butų ir kitų – negyvenamosios paskirties patalpų) savininkai (fiziniai ir juridiniai asmenys) privalo proporcingai savo daliai apmokėti bendrojo naudojimo objektų valdymo, priežiūros, atnaujinimo išlaidas, mokėti kaupiamąsias įmokas.

 Deja Vilniaus miesto savivaldybė nenori prisipažinti esanti šių daugiabučių namų savininkė ir tai ne vienintelis atvejis, kada ji skriaudžia daugiabučių namų savininkus.

Dar daugiau,  nors ir centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimas Vilniuje jau 15 metų kaip likviduotas, pastatuose įrengiant individualius  šilumos punktus, savivaldybei pavaldus šilumos tiekėjas parengia netiekiamos  centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimo paslaugos kainas, savivaldybė tam neprieštarauja, o Valstybinė energetikos reguliavimo taryba jas nustato, ko pasėkoje, kaip teigia energetikos ekspertai, Vilniaus šilumos vartotojai kasmet  sumoje apvagiami kelių milijonų eurų sumai.

 Ir taip vyksta vieniems  daugiabučiams nuo 2010 metų, o visiems kartu nuo 2015 metų.....

 Kaltinti daugiabučių namų savininkų per daug nereikėtų, nes šiaip ar taip turi gi būti koks nors pasitikėjimas valdžia.


Nes   jauniems pirmoje eilėje darbas, šeima.

 O argi dauguma pagyvenusių  „draugauja“ su internetu ir tuo pačiu su teisės aktais.... ???

O natūroje  deja, deja gyvename laukinio kapitalizmo sąlygomis, kur  vyrauja  nerašyta taisyklė –„Savo teises reikia pasiimti patiems“ ....

Todėl   Lietuvos piliečiai, turi padėti tiems, kurie pagalbos reikalingi.

'


.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą