2016 m. sausio 27 d., trečiadienis

Kas yra tas "korupcijos suvokimo indeksas" .....





 Prezidentūra pranešė:

 Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį, sausio 28 d., 13 val. su atsakingų institucijų vadovais aptars „Transparency international“ paskelbtą korupcijos suvokimo indeksą ir rekomendacijas Lietuvai, šalies pažangą kovoje su korupcija ir tarsis, kaip užtikrinti atsakomybės už korupciją neišvengiamumą.
Lietuvos pažangą kovoje su korupcija rodo gerėjantis korupcijos suvokimo indeksas. 
Šiandien, „Transparency international“ paskelbtais duomenimis, mūsų šalis per metus iš 39 vietos pakilo į 32. 
      Efektyviau kovojama su stambiąja korupcija viešuosiuose pirkimuose ir sveikatos sektoriuje – vien tik pernai ikiteisminių tyrimų sveikatos apsaugos srityje pradėta dvigubai daugiau nei 2014-aisiais, aktyviau kovojama ir su korupcija savivaldoje.
**************************************************

O Prancūzijos „Veolia“ grupė, pasaulinė tvaraus resursų valdymo lyderė, sausio 26 dieną pateikė prašymą tarptautiniam investicinių ginčų arbitražui (ICSID) Vašingtone dėl investicinio ginčo prieš Lietuvos Respubliką nagrinėjimo.

„Veolia“ reikalauja atlyginti žalą, patirtą dėl nesąžiningo Lietuvos elgesio ir kompanijos investicijų Lietuvoje nusavinimo.

Beveik 20 metų Lietuvoje dirbanti „Veolia“ yra tarp pagrindinių užsienio investuotojų ir didžiausia Prancūzijos investuotoja šalyje.


     Deja nėra tokio tarptautinio teismo, kuris nagrinėtų jau kelis metus besitęsiantį valdžios institucijų ir jai tarnaujančių žiniasklaidos priemonių terorą prieš šį užsienio investuotoją.

  Kaip ten bebūtų, betgi  šio  valdžios vykdomo teroro tikslas yra užvaldyti šalies šilumos ūkį, išvaryti iš šalies "kalakutų" nedovanojančią užsienio bendrovę.

 Na ir ką gi reiškia tas "korupcijos suvokimo indeksas", kada liaudis nesuvokia, kad "dovanos" medikams yra tik korupcijos liūno  menkutė balutė, kada liaudis nesuvokia, kad korupcijos ištakos prasideda Seime ir Prezidentūroje, kad asignavimų  Krašto apsaugos ministerijai padidinimą lėmė ne rūpinimasis šalies saugumu, o "otkatai", kada liaudis nesuvokia, kad didžiausia korupcija tenai, kur uždaros valdžios institucijos.

Tarkime, kad tas "indeksas" tinka Vakarų valstybėms, kur egzistuoja pakankamai aktyvi visuomenė, kur aktyvi nepriklausoma žiniasklaida.

Betgi mūsų šalyje dominuoja liaudis pagal Užkalnį, o valdžiai tarnaujančios žiniasklaidos priemonės aktyviai vykdo žmonių mastymą slopinančią propagandą.

Todėl  "korupcijos suvokimo indeksą" - statistikos rodiklį, tenka apibūdinti senu, pasiteisinusiu apibrėžimu:

Yra trys melo rūšys:

Melas,
Žiaurus melas.
Statistika.


.................

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą