2016 m. sausio 22 d., penktadienis

„Kas gi nutiko Prezidentei, kad po jos valdas nebaudžiamas „ganosi“ energetikos ministras ?“







Vyriausybė Energetikos ministerijos teikimu nuo sausio 1 dienos panaikino kogeneracinių elektrinių gaminamos elektros energijos rėmimą.


Tai padarė nežiūrint to, kad Energetikos ir Elektros energetikos įstatymai nustato šių elektrinių gaminamos elektros energijos ir (arba) sąnaudų jai gaminti  rėmimą.


Tai padarė nežiūrint to, kad šiuo metu nėra nustatyta tvarka patvirtintos Energetikos strategijos.


Kokiu tikslu tai buvo padaryta, rodo  BNS paviešinta informacija, kad   Energetikos įmonių holdingas „Lietuvos energija“ derasi su Panevėžio savivaldybe   dėl   Panevėžio termofikacinės elektrinės  perėmimo.  


Taigi pirma valdžia nutaria neberemti kogeneracinių elektrinių, o po to tos pačios valdžios valdoma „Lietuvos energija“ siūlo jas perimti.


Vadovaujantis sveiko proto logika, sumoje, kas paneigs, kad tai yra aukščiausio lygio valstybinis (valdžios) reketas.


Ir visi tyli .... tyli ir  Prezidentė, taip sakant,  „zyliojanti“ po užsienio renginius, kuriuose pagal kompetenciją turi dalyvauti Premjeras .....


 Tyli ir garsūs „nepriklausomi“  energetikos ekspertai ......


Na,  tarkime, kai kas bando netylėti, bet tas netylėjimas greičiau primena ar tai stenėjimą, ar tai mekenimą ....


Štai  Petras Narkevičius, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas, postringauja, kad jis, atseit, galėtų padėti, bet jo, matote, Panevėžio valdžia neprašo .......



 Štai taip, toks jau yra tas mūsų liaudies Seimas.....


Kritęs į prostraciją ir impotenciją ..... 


 Tuo tarpu jeigu  Seimas nevykdo LR Konstitucijos nuostatos: Valstybės valdžią Lietuvoje vykdo Seimas, Respublikos Prezidentas ir Vyriausybė ........................ tai,, kaip sakoma, gamta nemėgsta tuštumos ir  valstybės valdžią vykdo energetikos ministras .........


                                   O kuo gi užsiima žiniasklaida ??


   Štai viena žiniasklaidos priemonė, kaip sakoma, rimtu veidu,  svarsto, kaip mažai valstybei (suprask Lietuvai) atgrasyti Rusiją?


  Jos nuomone artilerija (16  vokiečių nustekentų haubicų,  plius 3 atsarginėms dalims)  turėtų gerokai sumažinti priešo pajėgų mobilumą ir sustumti jas į tas vietoves, kur gintis yra patogu.
  
Todėl galime ramiai miegoti, nes Rusija dabar tai žino ir todėl tikrai mūsų nepuls ....



Vienkart tikrai būtų įdomu sužinoti, o kas gi nutiko Prezidentei, kad  po jos valdas nebaudžiamas  „ganosi“ energetikos ministras ?

Ir ką  veikia VSD ir kitos spectarnybos ???




,


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą