2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Šilumos tiekėjas pagaliau nutarė paprotinti Vilniaus merą, kad nemokamas šildymas baigėsi ....






2015 m. rugpjūčio 18 d. 

„Vilniaus energija“ kreipėsi į teismą dėl sostinės savivaldybės skolos 

Šiandien bendrovė „Vilniaus energija“ kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl Vilniaus miesto savivaldybės skolos. 

Savivaldybė bendrovei už šilumą ir karštą vandenį yra įsiskolinusi apie 27 mln. eurų.

Pirmoji į teismą kreipėsi Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Vilniaus vandenys“, kuriai „Vilniaus energija“ yra skolinga apie 15 mln. eurų. Savivaldybė „Vilniaus energijai“ yra skolinga beveik dukart didesnę sumą – 27 mln. eurų.

„Dėjome visas pastangas siekdami susitarti taikiai, tačiau savivaldybė atsisako įskaityti tarpusavio skolas ar ieškoti kitų racionalių sprendimų be teismo. Esame priversti žengti šį žingsnį, kuris abiems pusėms kainuos papildomai. Teks dengti išlaidas advokatams, palūkanas“, - konstatavo „Vilniaus energijos“ prezidentas Linas Samuolis.

„Savivaldybei ne kartą siūlėme tarpusavio skolų klausimą išspręsti be teismų pagalbos“, - teigė L. Samuolis.

Siūlomas praktiškai jau patikrintas sprendimas: tomis lėšomis, kurias savivaldybė perveda „Vilniaus energijai“ už šilumą ir karštą vandenį, bendrovė iš karto dengtų savo įsiskolinimą įmonei „Vilniaus vandenys“.

Būtent toks atsiskaitymo modelis buvo sėkmingai taikomas pastaruosius 6 metus. Nebuvo jokių įstatyminių ar techninių kliūčių, kurios neleistų ir toliau taikyti šią praktiką, o savivaldybė nepateikė jokių priežasčių, kodėl šio modelio buvo atsisakyta.

L. Samuolis pabrėžė, kad „Vilniaus energija“, suprasdama sudėtingą savivaldybės finansinę situaciją, visuomet elgėsi geranoriškai: ieškojo sąlygų, kad savivaldybė turėtų galimybę patogiai grąžinti skolą, neskaičiavo palūkanų.

Maža to, „Vilniaus energija“ savivaldybės įmonei „Vilniaus vandenys“ visada pervesdavo PVM sumą, kad ši bendrovė turėtų galimybę sumokėti valstybei priklausančius mokesčius. Gi iš savivaldybės „Vilniaus energija“ nesulaukia net PVM mokėjimų.


„Išliekame geranoriški ir esame pasirengę nutraukti teismo procesą, kai tik savivaldybė pateiks priimtiną sprendimą. Esame pasirengę tarpusavio skolų dengimui tiek iš karto, tiek palaipsniui, analogiškomis kaip ir savivaldybės įmonės „Vilniaus vandenys“ taikomomis sąlygomis“, - sakė L. Samuolis.

„Vilniaus energijos“ siūloma skolų užskaita padengtų 15 iš 27 mln. eurų savivaldybės skolos. Bendrovė taip pat sutiktų, kad likusiai 12 mln. eurų skolos daliai, kaip ir anksčiau, nebūtų priskaičiuojamos palūkanos.

Daugiau informacijos:
Nerijus Mikalajūnas,
„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai,
+ 370 685 20513,
nerijus.mikalajunas@vilniausenergija.lt
***************************************************************************  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą