2015 m. rugpjūčio 28 d., penktadienis

Kauno šilumos tiekėjui siūloma pasitikrinti ar jis iš tikro yra karšto vandens tiekėjas .....





Buitinių vartotojų sąjungos interneto svetainėje  2015 m. rugpjūčio 22 d., šeštadienį  buvo patalpinta informacija:

Nors ir Šilumos ūkio įstatymas uždraudė Kauno šilumos tiekėjui su savo šilumos punktais daugiabučiuose namuose ruošti karštą vandenį, pastarasis   apsišaukė karšto vandens tiekėju ir pradėjo kai kuriuose daugiabučiuose namuose vykdyti savo  "verslą" - imti neteikiamos paslaugos - karšto vandens tiekimo -  mokestį.

   Todėl įdomu būtų sužinoti, kaip Kauno meras - verslininkas vertina tokį, atsiprašant, Kauno šilumos tiekėjo "verslą" ....

Kauno meras matyt vis dar bando suvokti, kokiu gi „verslu“ užsiima Kauno šilumos tiekėjas,  o šilumos tiekėjas į šią informaciją   sureagavo operatyviai:



Tokiu būdu laiško pradžioje  Kauno šilumos tiekėjas  tvirtina esąs karšto vandens tiekėjas ir tiek.

Betgi, vadovaujantis sveiko proto logika,  norint būti karšto vandens tiekėju visų pirma reikia karštą vandenį paruošti.

Tuo tarpu Valstybinė energetikos inspekcija patikrino ir nustatė, kad Kaune,  A. Ramanausko – Vanago g. Nr. 2 daugiabučiame name  šilumos tiekėjas karšto vandens neruošia

Jį ruošia šio  daugiabučio namo šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojas, kuriam už karšto vandens ruošimą yra atlyginama per šilumos punkto priežiūros (eksploatavimo) mokestį.

 Tuo tarpu  karšto vandens tiekėju prisistatantis Kauno šilumos tiekėjas, informuodamas, kad „iš visų Kauno mieste ir Kauno rajone esančių daugiabučių namų, kuriuose Bendrovė tiekė ir tiekia šilumą karštam vandeniui ruošti, šiuo metu tik apie keturiuose šimtuose namų ji vykdo karšto vandens tiekėjo funkcijas“,   tuo pačiu iš esmės informuoja, kad tuose  apie keturiuose šimtuose daugiabučių namų karšto vandens jis neruošia, bet mokesčius už tai ima.

Vienkart Kauno šilumos tiekėjas informuoja, kad karšto vandens tiekėju jis tapo daugiabučių namų valdytojų prašymu.

Todėl ir geras klausimas – Ar pildytų Kauno šilumos tiekėjas  daugiabučių namų valdytojų prašymą,  pvz. pradėti tiekti garą ...

 Dar geresnis klausimas - O kodėl  gi netenkinti prašymo tapti  paslaugos, kuri neteikiama, bet mokesčiai už ją plaukia ....,  teikėju ????

 Beje  laiško pabaigoje Kauno šilumos tiekėjas  vis tiktai  kapituliuoja.

Jis rašo, kad „JOKIŲ KITŲ NETEISĖTŲ MOKESČIŲ ( išskyrus mokesčius už karštą vandenį ir karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo) Bendrovė netaiko“.

 Tuo tarpu  Šilumos ūkio įstatymas nustato:

    Pastato šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojas:

 su šilumos tiekėju sudaro šilumos pristatymo buitiniams šilumos vartotojams sutartį,

su karšto vandens tiekėju – karšto vandens pristatymo buitiniams šilumos vartotojams sutartį.

  Mūsų gi nuomone jos nesudarytos.
  
 Taigi jeigu Kauno šilumos tiekėjas vis dar yra įsitikinęs, kad jis yra tikras, o ne „apsišaukęs karšto vandens tiekėjas“, jis turėtų pasirūpinti, kad   būtų sudarytos:

·        karšto vandens pristatymo buitiniams šilumos vartotojams sutartys,
·        karšto vandens pirkimo – pardavimo sutartys su daugiabučių namų butų savininkais.

---------------------------------------------------
P.s.
Kas turi kontroliuoti, kad   aukščiau paminėtos   sutartys būtų sudarytos, pabandysime išsiaiškinti paklausę Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą, kuri turėtų koordinuoti visų vartotojų teises ginančių valdžios institucijų ir įstaigų veiklą.

TURĖTŲ  ..........................................................

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą