2015 m. rugpjūčio 28 d., penktadienis

Labai jau panašu, kad didieji šalies energetiniai projektai rengiami Kremliuje .... ir valdomi iš ten pat ....



  Pastačius Suskystintų gamtinių dujų  terminalą  šilumos kainos, kaip valdžia žadėjo,  nesumažėjo, nes SGD terminalo dujos ganėtinai brangesnės nei Gazpromo.

Nepaisant valdžios viršūnės toliau mulkina liaudį apeliuodamos į „energetinę nepriklausomybę“ ,  girdamos savo „prožektus“ apie jo išlaikymo sąnaudų mažinimą.

Tuo tarpu  Rusija patenkinta – atsarginis būdas  aprūpinti gamtinėmis dujomis Karaliaučiaus sritį realizuotas.

O kaip gi yra su elektros energijos jungtimis ???


Kaip ten bus su elektros kainomis pamatysime,  tačiau viena aišku-  tos jungtys yra komerciniai prekyba elektros energija projektai.

Tokiu būdu, esant elektros energijos krizei šalyje, šios jungtys gelbės tiek, koks elektros energijos perteklius bus  jų galuose.

 Ir jau ne tik užsienio žiniasklaida bet ir Ekonomika.lt skelbia, kad   Lietuva taps pigesnės elektros energijos tranzito valstybe.

Kai Ekonomika.lt  drįsta  rašyti tiktai, kad jungtis su Švedija  daugiau finansinės naudos gali atnešti būtent šios šalies, o ne Lietuvos vartotojams,  užsienio gi žiniasklaida rašo apie pigios rusiškos elektros energijos tranzitą per Lietuvą.

Bet kokiu atveju Karaliaučiaus srities energetinis saugumas tiktai padidės.

O kad Klaipėdos miesto ir uosto saugumas įrengus SGD terminalą žymiai sumažėjo, rodo terminalo vieta.



 Avarijos atveju uostas blokuojamas..................


Tai, kad  prancūzų firmos valdomo Vilniaus šilumos tiekėjo  AB „Vilnius energija“ aukščiausios valdžios ir jos valdomos teisėsaugos   vykdomas persekiojimas (labai jau primenantis Jukos persekiojimą Rusijoje)  itin neigiamai atsiliepia  užsienio investicijoms, ir  yra naudingas tiktai  Kremliui, vadovaujantis sveiko proto logika, abejoti netenka.



Sumoje peršasi nuomonė, kad šalies didieji energetiniai projektai rengiami .... Kremliuje .... ir valdomi iš ten pat ....



.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą