2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

ES kuo toliau, tuo labiau panašėja į Babelio bokšto statytojų kompaniją






 Europos centrinis bankas pranešė, kad ateinančią savaitę, kaip sakoma, įjungs euro spausdinimo mašiną“.... pradės supirkinėti eurozonos valstybių obligacijas.

Tikslas – padidinti infliaciją.

Tikimasi, kad 2015 metais infliacija pasieks 0%,  1,5% —   2016 metais, 1,8% —  2017 metais.

Tuo tarpu Danske Bank analitikai prognozuoja, kad euro kursas dolerio atžvilgiu ir toliau kris ir per kelis mėnesius turėtų pasiekti 1,05 lygį.

 O kai kurie ekonomikos ekspertai pranašauja, kad tokie Europos centrinio banko veiksmai iššauks ES ekonominę griūtį, kadangi kas tinka doleriui, netinka  eurui.

Kaip sakoma, kiek žmonių, tiek ir nuomonių.

Tačiau kad ES kuo toliau, tuo labiau panašėja į Babelio  bokšto statytojų kompaniją, yra akivaizdu ir nepaneigiama.

*******************************************



Babelio bokštas bokštas, kurio statymas aprašomas Biblijos Senojo Testamento Pradžios knygoje. Padavimas apie Babelio bokštą paaiškina skirtingų kalbų atsiradimą pasaulyje (religiniu požiūriu).

Pasak šio padavimo, po pasaulio tvano žmonės buvo viena tauta ir kalbėjo viena kalba.

Jie sumanė pastatyti dangų siekiantį bokštą, tačiau buvo už tai nubausti Jahvės − jie prabilo skirtingomis kalbomis, negalėjo vienas kito suprasti, tad bokštas liko nepastatytas.

Biblijoje Babelis lieka nuodėmės miestu, nuodėmės simboliu.

Taip Naujojo Testamento Apreiškime Jonui aprašyta didžioji paleistuvė: „Ant jos kaktos buvo užrašytas vardas: Paslaptis, didžioji Babelė, ištvirkėlių ir žemės šlykštybių motina“.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą