2013 m. gruodžio 6 d., penktadienis

Valstybinės energetikos inspekcijos Klaipėdos skyrius apgynė viešąjį interesą





 
Prieš kurį laiką į Buitinių vartotojų sąjungą kreipėsi Klaipėdos miesto vieno Rumpiškės gatvės daugiabučio namo buto savininkas, teigdamas, kad jo buto radiatorius „ nešildė nuo 2012m. gruodžio pabaigos iki 2013m. šildymo sezono pabaigos. Prasidėjus naujam šildymo sezonui 2013m. radiatorius ir toliau nešildo.
Namą administruoja UAB "Vėtrungės būstas".

Buto savininkas rašė, kad jo problemoms spręsti bute buvo apsilankiusios dvi komisijos: du  UAB "Vėtrungės būtas" atstovai bei UAB "Mano būstas" šilumininkas.

Buvo žodžiu pažadėta problemą išspręsti iki naujo šildymo sezono 2013m. pradžios, nes "pakentėkite, tuoj šildymo sezonas baigsis, nieko jau nespėsim padaryti".

Prasidėjus naujam šildymo sezonui 2013m. spalio mėn. 15d. dėl neveikiančio radiatoriaus iškart pranešta administratoriaus klientų aptarnavimo centrui, susitikta su  namo vadybininke.  

 Buvo paprašyta  laukti kol pašalins problemą, nurodant maksimalų 2 savaičių terminą.

 Kadangi vadybininkė  nebeatsako į telefono skambučius, manau nėra ko laukti žadėto termino pabaigos“.
  

Buitinių vartotojų sąjunga patarė kreiptis į Valstybinės energetikos inspekcijos Klaipėdos skyrių.


 Neilgai trukus gavome Klaipėdos teritorinio  skyriaus  vyr. inžinieriaus inspektoriaus Antano Katino informaciją, kad problema išspręstą.

Paskambinus buto savininkui, jis tai pavirtino.

Taigi vartotojas kentėjo visą šildymo sezoną, nes neturėjo informacijos kur kreiptis pagalbos.

Ir taip, dėl informacijos stokos,  kenčia aibė šilumos vartotojų.

Jiems labai galėtų padėti žiniasklaidos priemonės.

Deja .... deja ....

Yra  toksai  Žurnalistų etikos kodeksas, bet jis  iš esmės yra skirtas „ketvirtai valdžiai“  ginti, o ne visuomenę šviesti.

Kita vertus „saviraiškos laisvė...., nepriklausomumas, teisingumas...., nešališkumas....  žurnalisto prestižas, informacijos laisvė  ..... ką reiškia, kada žurnalistas priklauso nuo žiniasklaidos savininko ......, kada žiniasklaida yra komercinė, ir, norėdama išgyventi,  turi tenkinti liaudies toli gražu ne visai gerbtinus instinktus ...

 Sumoje šilumos vartotojų vardu dėkojame Valstybinės energetikos inspekcijos Klaipėdos skyriui ir tikimės kad jis ir toliau  sėkmingai gins vartotojų viešąjį interesą.


 Prašyti savivaldybės administraciją įvertinti jos paskirto šio daugiabučio namo  administratoriaus veiksmus, mūsų nuomone, kaip sakoma, yra bergždžias reikalas  ....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą