2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Reikia tik tiek nedaug – niekada nepamiršti, kaip yra ..




  Valstybės saugumo departamento pažymų skandalas, kuriuo netruko pasinaudoti „kišeninė“ Lietuvos žurnalistų sąjunga, Rusijos Karaliaučiaus internetinėje žiniasklaidoje pasirodę straipsniai apie Lietuvos saugumiečių veiklą, Prezidentės praeitį,  greit bus pamiršti.
   
Tuo tarpu, kas liečia VSD pažymą, tai  leidimą dirbti su valstybės paslaptį sudarančia informacija aukštesniu ar mažesniu lygiu turi visi Prezidentės patarėjai, išskyrus Spaudos tarnybą.

Iš VSD pažyma pas Prezidentę turėjo patekti tiktai per Nacionalinio saugumo grupę,  kur dirba  3 Prezidentės patarėjai, deleguoti Valstybės saugumo departamento, ir viena specialistė, visi turintys   leidimą dirbti su valstybės paslaptį sudarančia informacija, klasifikuojama slaptumo žyma "Visiškai slaptai", NATO ir ES paslaptį sudarančia informacija žymima slaptumo žyma „Secret"“.

Todėl logiška yra manyti, kad Prezidentė atidavė tos  nelemtos pažymos kopiją kam nors iš Spaudos tarnybos, kad tas asmuo   ją perduotų  savo kolegoms.

Kieno tai buvo sumanymas, ir koks jo tikslas,  kada nors paaiškės.

Tuo tarpu,  vertinant esamą situaciją, liaudies pasitikėjimas Dalia Grybauskaite toks didelis, kad ką bepaskelbtų Rusijos žiniasklaida, tuo jos elektoratas tikrai  nepatikės.

Betgi, vadovaujantis sveiko proto logika, Rusijos žiniasklaida tiktai priminė visiškai natūralų faktą, apie kurį pvz. 2013 rugsėjo mėn. 19 dieną   užsiminė  Respublika  straipsnyje  O. Strikulienė: Prezidentui paliepus, VSD panorėjus! 

 Tiktai, mūsų nuomone,  su viena neesmine pastabėle – O gal atvirkščiai ???

Ir štai kodėl.

Anokia čia paslaptis, ji žinoma senai, tiktai labai dažnai pamirštama -  Pasaulį valdo informacija.

Geras  pavyzdys JAV Federalinio tyrimų biuro vadovas E. Huveris, kuris buvo tiek prikaupęs informacijos apie valstybės vyrus ir moteris, kad jo bijojo net Prezidentai.....

Arba geras pavyzdys,    Lukašenka, kaip jis  tapo Baltarusijos diktatoriumi.

Kada Baltarusijos parlamentas jį paskyrė vadovauti kovos su korupcija komitetui, buvęs veiklus kolūkio pirmininkas prisikaupė aibę  kompromituojančios informacijos ir tik laukė tinkamos progos jos pagalba paimti valdžią.

Tą progą jam suteikė mūsų spectarnybos iš Baltarusijos,  parsigabendamos nukaršusį Burokevičių .....

Todėl VSD  veikla turi būti principingai ir atsakingai kontroliuojama.

Pagal Konstituciją tą turi atlikti Seimas ....

Turi .... bet labai jau panašu, kad, kaip sakoma, vadžios senai paleistos iš rankų ....

Esant tokiems Seimams, tokiam prezidentui, kaip Adamkus,  nieko kito, kaip natūralus procesasgamta ir valdžia nepakenčia tuštumos – neįvyko.

Taigi yra... kaip yra  ..... tiktai, jeigu norime, kad taip nebūtų, reikia niekada nepamiršti, kaip yra ......

 Tik tiek nedaug.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą