2013 m. gruodžio 21 d., šeštadienis

Kas Kainų komisijai svarbiau - šilumos vartotojų interesai, ar „nepriklausomo nereguliuojamo šilumos gamintojo“ viršpelniai ???

                                                                   

Yra toks šalyje  „nepriklausomas šilumos gamintojas“ plačiai žinomas Fortum Klaipėda, kurio jėgainės atidarymą  savo apsilankymu pagerbė net du prezidentai: Lietuvos ir Suomijos

Pasak šalies vadovės, Fortum Klaipėda patenkins 40 procentų Klaipėdos šilumos poreikio !!!!!!

Taigi tas Fortum‘as, kurio „stogas“ ( kaip teigia žiniasklaida)  randasi Prezidentūroje,   iki lapkričio 22 dienos  pagamino 29,2 procentus viso sistemos šilumos kiekio.

O Kainų komisijos posėdis  vyks šiandien,  gruodžio 23 dieną.

Taigi jeigu Kainų komisija norėjo, ji  būtų užklaususi ne Fortum Klaipėda, o Klaipėdos energiją, kiek gi procentų viso sistemos šilumos kiekio sudaro Fortum Klaipėda parduota šiluma  gruodžio 22 dienai ir 23 dienos rytą būtų gavusi informaciją, kad daugiau kaip 1/3.

 Ir  tada  šiandien Fortum Klaipėda, vadovaujantis Šilumos ūkio įstatymu  turėtų būti  pripažinta reguliuojamu šilumos gamintoju, kas tolygu viršpelnių netekimui ...

Tuo tarpu Kainų komisija aimanuoja, kad „nėra duomenų, kuriais būtų galima įvertinti ar Fortum Klaipėda gamina daugiai kaip 1/3 sistemos šilumos kiekio“.

  Kad „duomenų nėra“ galima sutikti, kaip ir su tuo kad, jų ir  taip ir nebus, jeigu, kaip sakoma, „garbus Komisijos olimpas lauks kol kepti karveliai jam ant stalo pradės iš giedro dangaus kristi.....“

  O kaip gi tada  šilumos vartotojų interesai, kaip gi Prezidentūros išreklamuota „konkurencija šilumos gamyboje“ ??

 Jeigu šiai dienai Kainų komisijai kiek šilumos pardavė  Fortum Klaipėda „duomenų nėra“, tai po švenčių pirmą dieną   Klaipėdos energija  gali juos pateikti, jeigu ji  tik to bus paprašyta.

O jeigu Komisija, kuri pažadėjo „nuolat stebėti  Fortum Klaipėda gaminamus šilumos kiekius“ to nepadarys, tai bus aišku, kad  Kainų komisijai svarbu ne šilumos vartotojų interesai, o Fortum Klaipėda viršpelniai, kuriuos de fakto dalyvavimu jos jėgainės atidaryme, tikriausiai pati to nesuvokdama, užtikrino Prezidentė.

Įtarti,  kad iš viso to Prezidentė turės materialinę naudą, neatitinka sveiko proto logikos.

O kas liečia jos patarėjų tuntą, Kainų komisiją, tai neabejotinai visą tiesą žino Valstybės saugumo departamentas.

Na ir kas šia proga paneigs, kad  de fakto valdo tas, kuris  turi informaciją, o ne tas, kuris  de jure turi valdžią.

Na ir kas paneigs, kad    mūsų valdžios viršūnėlių   taip numylėtas liaudies korupcijos suvokimo indeksas yra viena, o reali korupcija yra visai kas kita ....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą