2023 m. kovo 21 d., antradienis

Tiems, kurie mąsto savo galva .....

  

VšĮ Visuomenės informacinio saugumo agentūros   įkūrėjai, specialiųjų operacijų pajėgų atsargos karininkas Aurimas Navys aktorius, televizijos prodiuseris ir laidų vedėjas   Mindaugas Sėjūnas seka veiksmus mūšio lauke ir šalia jo, juos analizuoja ir pateikia savo įžvalgas.  

Agentūros devizas :Faktai, įvykių analizė ir nuomonės Jums, kurie mąsto savo galva.

Apsilankiau agentūros interneto svetainėje, projekto Kkardu ir plunksna epizode "Rusiškas fašizmas - imperijos ištakos“, kur M, sėjūnas kalbina Vvaldą Rrakutį istoriką, profesorių. seimo narį, konservatorių.

 Visiems, kurie mąsto savo galva tikrai verta šį epizodą pažiūrėti, nors jame apie rusišką fašizmą nieko neaptikau.

O Rusijoje vyraujančiai ideologiją reiktų vadinti didžiarusišku šovinizmu, kas, jį suvokus, padėtų  paaiškinti Rusijos karą prieš Ukrainą.

Sumoje, mano nuomone, gerbiamas istorikas, kas liečia Vakarus, kad jie yra kalti  dėl nuolaidžiavimo Putinui, yra drąsiai teisus.

 Juo labiau kaip konservatorius.

Tačiau vis tik drįstu tvirtinti, kad gerbiamas istorikas mažai pažįsta Rusiją.

Galima suprasti, kad jis nežino, kad nuo seno Rusija ukrainiečių ir baltarusių nelaiko atskiromis tautomis – tai su rusais „единый народ“, t. y. visi jie rusai, o Kijevas yra rusų miestų motina.

  Neprisimena gerbiamas istorikas, kad tik Putinas išgelbėjo Rusiją nuo subyrėjimo.

Nežino, kad tuomet viena Rusijos gubernija net buvo įsivedusi savo pinigus. kad paskutiniame Rusijos gyventojų  surašyme Karaliaučiaus srityje atsirado tautybė „kaliningradietis“...., kad tenai atkuriama buvusi kultūra.

Ir taip gerbiamas istorikas tvirtina, kad Rusija visada liks vieninga valstybė, ko  beje ir siekia Vakarai  neleisdami Ukrainai laimėti, bijodami, kad tik Rusija nesubyrėtų.

 .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą