2023 m. kovo 15 d., trečiadienis

Šią isteriją gali pagydyti tik tiesa ...

 

   Viena žiniasklaidos priemonė nesibaigiančias  diskusijas  apie tą vokiečių kariuomenės brigadą pavadino isterija.

 O Visuotinė lietuvių enciklopedija aiškina:

 

 Isterija yra psichikos sutrikimas, kuriam esant emocinis stresas ar individui neišsprendžiama problema transformuojasi ir reiškiasi fiziniais simptomais

 

Aš šiai diagnozei  visiškai pritariu ir todėl parašiau laišką vienam iš šios isterijos dalyvių:

  *******************************************************

   Užsienio reikalų  ministrui    Gabrieliui Landsbergiui            2023-03-14 Nr. 1-23

  (Žiniai: Vyriausybės vadovei)

  DĖL  Jūsų pareiškimų žiniasklaidai dėl vokiečių kariuomenės brigados Lietuvoje dislokavimo  LIETUVOJE

                    Kartas nuo karto mūsų žiniasklaidoje pasirodo informacija, apie Jūsų pareiškimus apie mūsų šalies vadovo ir Vokietijos kanclerio pasirašytą susitarimą dėl vokiečių kariuomenės brigados dislokavimo Lietuvoje.

Štai paskutinė tokia informacija:

Penktadienį Seime ministras žurnalistams tvirtino, kad Vilnius privalo laikytis prezidento Gitano Nausėdos ir Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo pasirašyto komunikato.

Visgi, pasak ministro, jeigu Vokietija nesilaikys dvišalio susitarimo, Lietuva galėtų ieškoti „tokių partnerių, kurie Lietuvoje galėtų būti su brigada“.

Skaitykite  daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2023/03/13/news/g-landsbergis-apie-savo-pozicija-del-vokietijos-brigados-as-galiu-atsiprasyti-kad-kovoju-bet-tuo-paciu-as-pazadu-kad-ko-26413011

 

Todėl pirmiausia, kaip Lietuvos pilietis, turiu teisę ir pareigą Jus paklausti ir gauti atsakymą:

Ar tikrai Jūs viešai tvirtinote, kad prezidentas Gitanas Nausėda  ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzaso pasirašė   komunikatą, ir  kad  jeigu Vokietija nesilaikys dvišalio susitarimo, Lietuva galėtų ieškoti tokių partnerių, kurie Lietuvoje galėtų būti su brigada

 

 

Jeigu žiniasklaida skelbia netiesą, Jūs, kaip atsakingas valdžios atstovas turėjote imtis atitinkamų priemonių.

 Nes visų pirma komunikatas yra pranešimas žiniasklaidai.

 Ir jų valstybės vadovai nepasirašinėja.

O aš niekaip negaliu patikėti, kad užsienio reikalų ministras, ir dar su tokia diplomato biografija nežino, kas yra komunikatas.

O tai. kad jokio abiejų valstybių vadovų  pasirašytų tiek komunikato, tiek susitarimo  nebuvo, man  patvirtino Prezidento kanceliarija.

 Buvo tik Prezidento Kanceliarijos Komunikacijos grupės paskelbtas komunikatas  - pranešimas žiniasklaidai.

(https://www.lrp.lt/en/joint-communique-by-the-president-of-the-republic-of-lithuania-and-the-chancellor-of-the-federal-republic-of-germany/38541)

 

   pati dar praeitų metų pabaigoje socialiniame tinkle rašė V. Semeška buvęs KAM viceministras:

 

„Pirmiausia reikia labai aiškiai ir atvirai pasakyti, kad joks susitarimas tarp Vokietijos kanclerio ir Lietuvos prezidento – pasirašytas – nebuvo.

Buvo išleistas komunikatas, kitaip pranešimas spaudai, kurį šalys traktuoja skirtingai“,.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/buves-kam-viceministras-ragina-pasirasyti-oficialu-susitarima-del-vokietijos-brigados-nausedos-ir-scholzo-komunikatas-tera-pranesimas-spaudai.d?id=92108943

 

Tokiu būdu, jei žiniasklaida rašo tiesą, Jūsų pareiškimai apie susitarimą dėl vokiečių brigados dislokavimą Lietuvoje yra Jūsų eilinė provokacija mūsų valstybės nenaudai.

Tokia pat provokacija,, kaip ir  su paprastu  žmoniškumu nesuderinamos sankcijos vaikų ligų sanatorijai Druskininkuose, nes ES sankcijos  humanitariniams objektams netaikomos.

  Ryšium su tuo,  turėdamas pakankamą pagrindą manyti, kad žiniasklaida rašo tiesą, kurios Jūs nepaneigėte, aš, kaip Lietuvos pilietis, turiu teisę ir pareigą prašyti Jus ir gauti išsamų atsakymą:

Kodėl  sistemingai  užsiimate įvairiomis  provokacijomis  mūsų valstybės nenaudai ?

 

Antanas Miškinis

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą