2023 m. kovo 24 d., penktadienis

Kaip aš tapau policijos informatoriumi ...

 

 Lietuvos policijos profesinė sąjunga    sužinojusi, , kad į Specialiųjų tyrimų tarnybos   vadovus gali būti siūlomas buvęs policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, labai sunerimo.

   Geras klausimas – KODĖL ?

  Nes profsąjunga mano, kad  vos nesužlugdęs didžiausios teisėsaugos institucijos L. Pernavas gali padaryti labai didelę žalą tokiai svarbiai tarnybai kaip STT, nes,  būdamas generaliniu policijos komisaru, L. Pernavas atseit  ėmėsi policijos  reformos, kurią tuo metu   profsąjunga pranašavo, kad  ji taps Damoklo kardu  policininkų profesionalumui.

 Profsąjunga teigia, kad jos prognozės pasitvirtino 100 procentų,  ir kad    L. Pernavo įvykdyta policijos reforma nulėmė,  kad iš policijos pasitraukė patyrę pareigūnai, todėl dabar yra susidaręs katastrofiškas jų trūkumas, kad visuomenės  saugumas šalyje vis prastėja, kad  žmonės nebemato prasmės dėl smulkių vagysčių ar kitų nusikaltimų kreiptis į policiją, nes ja nebetiki.

   Taigi, profsąjunga mano,  kad sumoje L. Pernavo paskyrimas STT vadovu būtų spjūvis į teisėsaugos veidą.

 Apie spjūvį bus parašyta pabaigoje, o dabar apie policijos reformą iš esmės faktais.

L. Pernavas policijos generaliniu komisaro poste pakeitė S. Skvernelį. Kuris L, Pernavo darbo generaliniu komisaru metu buvo vidaus reikalų ministras, po to premjeras.

Todėl visiškai  atsakingai yra akivaizdu ir nepaneigiama, kad  policijos tą reformą sumanė ne L. Pernavas.

O  tos reformos esmė ir tikslas buvo padaryti policiją uždara visuomenei, sunaikinti nusikaltimų  prevencijos sistemą, tikslu  netrukdyti nelegaliai prekybai rūkalais, alkoholiu ir pan.

Štai pvz.  nesenai policija likvidavo nelegalios prekybos  alkoholiu sandėlį.

Sandėlį tai  likvidavo, o prekybos tinklas tai  liko  ...

Arbi štai policija likviduoja tikrą smanės fabrikėlį, randa dešimtis litrų alkoholio, kurį gamina varganas beturtis bedarbis ....

O tas  fabrikėlis tai oho, stovi vandens cisterna, brogos šimtai litrų, aparatūrą iškalbinga.

O fabrikėlį  tai reikėjo aprūpinti mielėmis,  cukrumi, ir ne kilogramais o tonomis ...

Reikėjo produkciją išvežti ir realizuoti....

Taigi, kad veikia sistema, net ir mažam vaikui yra  aišku.

Savaime suprantama, kad tai aišku ir policijos pareigūnams.

Aišku ir spectarnyboms, aišku ir VSD, ir prezidento patarėjams, Seimui.

Bet yra kaip yra, nes yra ta  „force majore“ kuri  iš esmės ir  valdo mūsų „nepriklausomą“ valstybę...

Štai pvz. Vyriausybės patvirtinti reikalavimai valdžios įstaigų ir institucijų svetainėms nustato, kad turėtų būti skelbiama:

16.3.  įstaigos darbuotojų sąrašas su kontaktine informacija (vardas ir pavardė, pareigos, telefono numeris, elektroninio pašto adresas ar jo sudarymo tvarka);

16.4.  kiekvieno darbuotojo atliekamos funkcijos ir specialieji reikalavimai jo pareigybei;

 

Betgi po reformos  to nebeliko.

Nes. matote, Policijos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos oficialiai startavo iš Europos socialinio fondo lėšų finansuojamas projektas „Vieningos informacijos teikimo linijos įdiegimas Lietuvos policijoje“ – projekto įgyvendinimo metu Lietuvos policijoje diegiamas aptarnavimas „vieno langelio“ principu.

Projekto tikslas atseit  – padidinti visuomenės pasitenkinimą informacijos teikimo ir asmenų konsultavimo Lietuvos policijoje paslauga, užtikrinant aukščiausius asmenų aptarnavimo ir konsultavimo standartus atitinkantį informacijos teikimą apie Lietuvos policijos teikiamas administracines paslaugas vieno langelio principu. Siekiame, jog mūsų interesantai gautų aukštą asmenų aptarnavimo standartą atitinkančias paslaugas, o policijos pareigūnai galėtų sutelkti visą dėmesį tiesioginių funkcijų vykdymui (informaciją teiks specialiai tam apmokyti darbuotojai, ne pareigūnai).

Tikrai tarkime gera paslauga, betgi ir  Vyriausybės nutarimą reikia vykdyti, ir nuo visuomenės nedera užsidaryti.

Taigi telefonu 8 700 60000 pasiteiravau, kodėl policijos interneto svetainėje nėra nurodyti policijos darbuotojų rekvizitai, gavau atsakymą: „Ne mano (operatoriaus) kompetencija.“

O į klausimą koks policijos darbuotojas ( jo telefonas)  kuruoja mano kaimą, kur vasarą gyvenu,  pirmiausia buvau atidžiai ištardytas, kam man šios informacijos  reikia.

Ir tik paaiškinus, kad, noriu tapti policijos informatoriumi, po ganėtinai ilgoko laukimo gavau atsakingo bendruomenės  policijos pareigūno pavardę ir telefono numerį.

 Taigi štai taip aš ir tapau policijos informatoriumi....

 

Vienkart pažymėtina, kad policijos vadovybė   anuomet  raštu kelis kartus vis tvirtino, kad policija yra žvalgybos institucija......

Ir mano raštai, skirti i vidaus reikalų ministrui, premjerui buvo persiunčiami policijai, kuri atkakliai vis tvirtino, kad ji yra žvalgybos institucija ir reikalavimai interneto svetainėms jai neprivalomi ...

Su gerbiamu Linu, kada jis dar buvo Utenos apskrities policijos vadovas, teko kalbėti telefonu ir man jis paliko padoraus žmogaus įvaizdį.

Taigi jį galima kaltinti tik tuo, kad jis vykdė savo valdžios nurodymus, kaip ir kiti tokio rango  teisėsaugos pareigūnai  (vykdo) .

 

O ta pono Lino buvusi valdžia tai  dabar dar didesne valdžia – tai jau Seimo viena partija ...   

Taigi jeigu tai jau spjūvis, tai spjūvis ne iš tos  pusės, o spjūvis iš pačio valdžios olimpo.

Ir spjūvis ne į teisėsaugos veidą, nes tiek policija, tiek STT, FNTT, VSD,  muitinė, sienos apsauga ir t. t. veikia tuo pačiu principu.. –vykdo  faktinės šalies valdžios nurodymus.

(Pvz. ar ne tas pats nutiko  iš prokuratūrai, kai jai „pavadovauja“ apylinkės teisėjas ....)

Taigi jeigu jau kalbėti apie tikrą spjūvį, tai tos partijos reitingai ir yra tikras  spjūvis į mūsų liaudies  veidą, pirmiausia į ją palaikančių veidą.

O  jeigu  jau bekalėti apie tikrą spjūvį į teisėsaugos veidą, tai reikia kalbėti  apie savo duotą priesaiką de fakto sulaužiusio Seimo nario paskyrimą Konstitucinio teismo teisėju .....

 

Deja ir būti kitaip neišeina, ir kitaip nebus, pakol nesusikurs pilietinė visuomenė, pilietinė žiniasklaida.

Štai pvz. Vilniaus rajono mero rinkimus kai kas pavadino stebuklu.

(Nors dar neaišku kaip seksis naujam merui vadovauti, nes prorusiškos jėgos tebeliko.)

Kaip ten bebūtų reiktų prisiminti, kad tenai prorusiškas jėgas į valdžią de fakto atvedė   jas palaikiusi ekskompartija, kurios palikuonių beje  netrūksta esamos socdemų partijos gretose.

Tai gal čia ir tikras stebuklas, ir geras pavyzdys visai šaliai.

,

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą