2023 m. kovo 19 d., sekmadienis

Vilniaus meras ir jo partija .....

  Dėkoju skaitytojui  už komentarą straipsniui: Vakar Seimas priėmė protingą nutarimą pagal protingą Peticijų komisijos išvadą.

 

 Šiuo atveju pilietis A. Miškinis su savo peticija pasielgė neapgalvotai ir (gal ir nenorėdamas to) padidino ir taip jau nemažą painiavą šilumos ūkio teisiniame reguliavime.

Jis rašo: „O kadangi, daugiabučiuose namuose gali rastis ir randasi šilumos tiekėjo šilumos punktai[E1] .“

Tačiau nepastebi, kad toks teiginys prieštarauja CK  (CK yra aukštesnės teisinės galios negu įstatymas.)

Taip pat nepasivargina pateikti BENT VIENĄ daugiabutį su adresu, kurio šilumos punktas priklauso šilumos tiekėjui su tokį savininką įrodančiu dokumentu.

 Šiuo atveju tenka apgailestauti

 

Tai labai geras komentaras  ta prasme, kad   daugiabučiuose namuose  ne tik gali rastis  bet ir randasi šilumos tiekėjo šilumos punktai[  .

Ir Civilinis kodeksas to tikrai nedraudžia.

Tik,  savaime suprantama, kad tie šilumos punktai daugiabučiuose  namuose gali atsirasti tik daugiabučio namo savininkų sutikimu.

Taip ir nutiko mano daugiabučiame name Žirmūnų d. Nr. 104 2005 metais, kada buvo naikinamos kvartalinės boiolerinės , iš kurių karštas vanduo  buvo tiekimas keliems daugiabučiams  namams.

Čia tenka pažymėti, kad mano daugiabutis namas ir dar trys tokie patys, leido Vilniaus energijai įrengti  šilumos punktus , tik įspėjus, kad panaikinus kvartalinę boilerinę  Žirmūnų g. Nr. 104, visi namai liks be karšto vandens tiekimo....

Ta proga pridedu VE patvirtinimą, kad perduodamas šilumos punkto valdymo pultelis. 

 Pultelis perduodamas asmeniui, mano namo vieno buto savininkui, kuris nuo to laiko iki dabar taip  ir reguliuoja šilumos punktą.

(Kadangi taip buvo visame Vilniuje, manau verta priminti penktos kolonos  kaltinimus šilumos tiekėjui,, kad jis reguliuoja savo šilumos punktus....)

Ir taip vyko Visame Vilniuje.

O kieno nuosavybė yra šilumos punktas, kiekvienas šilumos vartotojas gali sužinoti šilumos ir karšto vandens pirkimo –pardavimo sutartyse, jų prieduose.

Manau, kad tą patį gali ir padaryti ir  gerbiamas skaitytojas.

(Nors beje  pas mus yra įprasta sutarčių neskaityti ir pasirašyti tokį teisinį niekalą, kaip elektros pirkimo sutartis ...)

Be to be  šių sutarčių dar yra labai svarbus dokumentas Daugiabučio namo  bendrojo naudojimo objektų aprašas.

O kas liečia mano daugiabutį namą, tai pridedu apmokėjimą AB Vilniaus šilumos tinklai  už jų šilumos punktą.


  Vienkart visiškai suprantu skaitytoją  ir jam pritariu ta prasme, kad daugiabučio namo šilumos punktas turi būti namo savininkų bendroji nuosavybė.

Taip ir buvo padaryta Visagine  - už ES lėšas įrengus šilumos punktas, jie buvo perduoti daugiabučių namų savininkams.

Bet tai įvyko prieš kelis metus.

O kodėl tai nebuvo padaryta Vilniuje 2005 metais gali atsakyti Juozas Imbrasas, tuometinis Vilniaus vicemeras pasirašęs šilumos punktų įrengimo projektą.

( O kadangi  konservatorius ponas Juozas yra patologinis kovotojas su „Rubikonu“, tai kas paneigs, kad šilumos punktai buvo neperduoti tikslingai ...)

Taigi nors daugumoje miestų ir rajonų daugiabučių namų šilumos punktai yra daugiabučių namų nuosavybė, bet Vilnius yra Vilnius.

Ir jis pastaruoju laiku yra garsus tuo, kad Kaune meru buvo ubagų karalius, o Vilniuje - Šimašius, buvęs Laisvosios (tiksliau laukinės) rinkos instituto prezidentas.

O gal naujas Vilniaus meras atsisuks priekiu į savo rinkėjus ir organizuos šilumos tiekėju šilumos punktų pardavimą daugiabučių namų savininkams už simbolinę kainą ????

Žinoma jeigu jo partija tą jam leis ......

 .1]

 [E2

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą