2023 m. kovo 29 d., trečiadienis

„Teisinio pliuralizmo tėvas .....

 

     Gavęs iš s SĮ „Vilniaus atliekų sistemos administratorius” sąskaitą   už atliekų  tvarkymą nesupratau, ką reiškia sąskaitos eilutė:  –„ NELEISTINAI  ATLIEKŲ PALIKTŲ PRIE KONTEINERIO TVARKYMAS“.

 Nustebau,  kadangi: 

1.     Atliekų konteineriai randasi savivaldybei priklausančiame žemės sklype.

2.     Atliekas į šiuos, mano daugiabučiam namui skirtus, konteinerius neša visas kvartalas, nes tokia, labai jau i patogi gyventojams, yra šių konteinerių vieta.

3.     Savivaldybė tai senai žino, tačiau pakuotėms ir kt. konteinerį įrengė neatitinkantį realius poreikius, todėl kitiems konteineriams esant pustuštiems, šis konteineris persipildo ir šalia jo, bei ant jo dažnokai  pūpso krūvos maišų su atliekomis.

Tą atliekų administratorių paprašiau informacijos:

1.     Nurodyti įstatymus, kodeksus, ar Konstitucijos nuostatą, kad aš privalau už tai mokėti.

2.     Prašau nurodyti ne poįstatyminius teisės aktus, o įstatymus, kodeksus, ar Konstitucijos nuostatas.

Deja tas administratorius tatrašė, kad jis taip elgiasi, nes taip nustato Savivaldybės mero pasirašyti „VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS VIETINĖS RINKLIAVOS UŽ KOMUNALINIŲ ATLIEKŲ SURINKIMĄ IŠ ATLIEKŲ TURĖTOJŲ IR ATLIEKŲ TVARKYMĄ NUOSTATAI “o  tas Vilniaus meras, tai Remigijus Šimašius.

Tikrai ne eilinė asmenybė:

Vilniaus universiteto Teisės fakultete įgijo teisininko kvalifikaciją, studijavo Centrinės Europos universitete (Budapešte, Mises institute Alabamoje, stažavosi Heritage fonde Vašingtone (JAV). LTU Teisės fakulteto Teisės filosofijos katedros doktorantas, asistentas,

 LTU teisės teorijos dėstytojas (2002–2005 m.). 2002 m. rugsėjo 17 d. Lietuvos teisės universitete apgynė disertaciją „Teisinis  pliuralizmas“ ( socialinių mokslų (teisės krypties) daktaras.

Dar plius Laisvosios rinkos instituto vadovas,  Teisingumo ministras, Seimo narys, Vilniaus meras ....

Man teko susidurti su ponu Remigijumi, kada jis buvo teisingumo ministras.

Tada aš nesupratau, kodėl jis taip elgiasi ignoruodamas LT Įstatymus ir Kodeksus, nes nežinojau, kad jis yra, taip sakant, „Teisinio pliuralizmo  tėvas Lietuvoje.

 Ilgai ieškojau internete man prieinama forma sąvokos „Teisinis pliuralizmas“.

Iš to, ką radau, supratau, kad tai yra   situacija, kai   greta valstybės teisės egzistuoja ne valstybės  valia grindžiamos teisinės  normos.

Taigi „Vilniaus miesto savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatų“. 52.6 punktas

52.6. Rinkliavos dydis kito mokestinio laikotarpio mokėjimo pranešime perskaičiuojamas tiems
rinkliavos mokėtojams, prie kuriems priskirtų komunalinių atliekų surinkimo konteinerių buvo rastos ir
sutvarkytos tokios atliekos, kurias privaloma šalinti konteineriuose, taip pat statybos ir griovimo,
didelių gabaritų, tekstilės, pavojingos atliekos, padangos, automobilių ardymo atliekos, kitos neleistinai  paliktos atliekos.

 

yra akivaizdus ‚Teisinio pliuralizmo“  pavyzdys.

Ir tokių pavyzdžių aibių aibės.

Tai ir Valstybinis reketas, ir Vilniaus savivaldybės-daugiabučio namo savininko  atsisakymas mokėti jo išlaikymo mokesčius,

 Tai ir energetikos ministro patvirtintos Šilumos tiekimo ir vartojimo taisyklės, kur jis reguliuoja tai, kas yra Aplinkos ministerijos kompetencija.

 Teisinis pliuralizmas, o ne duotos Seimo bario priesaikos, gerbti ir vykdyti LR Konstituciją ir Įstatymus, laužymas yra balsavimas už Seimo nutarimą, nustatantį, kad  valstybės sienos pažeidėjas, parą prabuvęs pasienio užkardoje, „neįleidžiamas“ į  šalies teritoriją ...

Taigi visas valdžios institucijų atsirašinėjimas ignoruojant LR Įstatymus ir Kodeksus yra „Teisinis pliuralizmas“. .....

Ir už visa tai turim  dėkoti  nueinančiam Vilniaus  merui Remigijui Šimašiui ....

 

 

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą