2020 m. kovo 20 d., penktadienis

Iš serijos "Du prezidentai..."

 

 Šį penktadienį šalyje įvyko kai kas svarbaus:

  •   Prezidentė Dalia Grybauskaitė sutiko vadovauti finansų ministro Viliaus Šapokos įsteigto COVID-19 pasekmių mažinimo fondo tarybai.
  •   Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda vaizdo skambučio metu su Premjeru Sauliumi Skverneliu aptarė situaciją dėl koronaviruso COVID-19 plitimo ir jo stabdymo priemones

Tokiu būdu konservatoriams palanki Prezidentė vadovaus valstiečio finansų ministro įsteigtam fondui.

O pasijutęs esąs niekam nereikalingas, genamas nepilnavertiškumo komplekso,  Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda surengė, kaip sakoma, „iš tuščio į kiaurą“ pokalbį su Premjeru.

Šiaip ar taip, tai geriau, nei šio LR prezidento vykdoma Valstybės ardomoji veikla, nukreipta prieš LR Vyriausybę.

O rudenį juk laukia ne tik pandemija, bet ir  Seimo rinkimai ....

--------------------------------------------------------
P.s.
Yra toks rusiškas posakis – „Начальство для того, чтобы мешать работать“. 
Prezidentė vadovaus COVID-19 pasekmių mažinimo fondui


2020-03-20
Penktadienis, kovo 20 d. (Vilnius). Prezidentė Dalia Grybauskaitė sutiko vadovauti finansų ministro Viliaus Šapokos įsteigto COVID-19 pasekmių mažinimo fondo tarybai.

 Pasak Prezidentės, netikėtai įžengėme į labai sudėtingą Lietuvai laikotarpį – turime susitvarkyti su sveikatos krize, kurią neišvengiamai lydės ekonominės ir finansinės problemos. 

Greta daugybės kitų bendruomeniškumo projektų ir iniciatyvų šis fondas, suaukotas atsakingų gyventojų ir verslo, bus mūsų savitarpio pagalbos įrankis mažinti koronaviruso pasekmes.

Prezidentė pasirengusi kiek galėdama prisidėti sprendžiant iškilusias problemas savo žiniomis, patirtimi ir patarimais.

 Fondo taryba prižiūrės, kad sukauptos lėšos būtų naudojamos skaidriai ir efektyviai, kartu sprendžiant, kam labiausiai reikia pagalbos – medikams, mokytojams, vaikams, senjorams.
COVID-19 pasekmių mažinimo fondas atidarytas įgyvendinant Vyriausybės patvirtintą 

Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Lėšas į fondą gali pervesti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys – smulkios ir stambios įmonės ir tarptautinės korporacijos.

Iki šiol į fondą suaukota 44 tūkst. eurų.

COVID-19 pasekmių mažinimo fondas:
Gavėjas: Lietuvos Respublikos finansų ministerija
Sąsk. nr.: LT 56 1010 0000 0853 2407 (Lietuvos bankas)
SWIFT kodas: LIABLT2XXXX 

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį vaizdo skambučio metu su Premjeru Sauliumi Skverneliu aptarė situaciją dėl koronaviruso COVID-19 plitimo ir jo stabdymo priemones.

Prezidentas paragino Premjerą kuo skubiau užtikrinti tinkamą medikų aprūpinimą apsaugos priemonėmis, suteikti pagalbą Lietuvos piliečiams grįžti namo, užtikrinti saugų kitų šalių piliečių tranzitą per Lietuvos teritoriją. 

 Šalies vadovas su Premjeru taip pat aptarė ekonomikos skatinimo priemonių planą ir paramą jautriausioms visuomenės grupėms.

Prezidento teigimu, nepaisydami šalyje paskelbto karantino, turime pasirūpinti, kad Lietuvos piliečiams būtų užtikrintos galimybės saugiai sugrįžti į Lietuvą sausumos, jūrų bei oro transportu, taip pat kad Europos Sąjungos piliečiams būtų sudarytos sąlygos per Lietuvą nuvykti į savo šalį laikantis visų būtinų saugumo priemonių.

Pasak šalies vadovo, šiuo laikotarpiu itin svarbus sklandus visų valstybės institucijų bendradarbiavimas, informacijos apsikeitimas tarp centrinės valdžios ir savivaldos institucijų.

Prezidento komunikacijos grupė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą