2016 m. vasario 5 d., penktadienis

Kokia būtų Jūsų nuomonė ponas mere ???



Vilniaus merui Remigijui Šimašiui

 Štai  faktai ir tiktai faktai:

1.UAB ,,Vilniaus energija“  de fakto neturi kuo daugiabučiuose namuose ruošti karšto vandens, nes savo šilumos punktus perdavė AB „Vilniaus šilumos tinklai“.

Šilumos ūkio įstatymas  UAB ,,Vilniaus energija“  kategoriškai draudžia  prižiūrėti daugiabučių namų šilumos punktus – ruošti su jais karštą vandenį.

Centralizuotai paruošto karšto vandens tiekimas vyksta lauko tinklais iš katilinių ar kvartalinių boilerinių, kas buvo panaikinta daugiabučiuose namuose įrengiant šilumos punktus – taigi tiekti centralizuotai paruoštą karštą vandenį  UAB ,,Vilniaus energija“  niekaip negali.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
2.Nežiūrint to Kainų komisija nustato UAB ,,Vilniaus energija“  centralizuotai paruošto karšto vandens kainą.

T. y. nustato paslaugos, kurios teikti UAB ,,Vilniaus energija“  neturi galimybių, kainą.

Vilniaus savivaldybė, tai gerai žinodama, centralizuotai paruošto karšto vandens kainai pritaria ir  dargi ją gina.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.Nežiūrint to, kad UAB ,,Vilniaus energija“   nei ruošti karštą vandenį daugiabučiuose namuose, nei tiekti centralizuotai paruoštą karštą vandenį negali, pastaroji pateikia man karšto vandens pirkimo- pardavimo sutartį, kur įsipareigoja tiekti karštą vandenį.

T. y. įsipareigoja vykdyti tai, ko padaryti  tikrai negali.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.Kainų komisija raštu patvirtina, kad UAB ,,Vilniaus energija“  turi vykdyti sutartinius įsipareigojimus, t.y. turi teikti paslaugą, kurios negali teikti.

Nors Kainų komisija ir yra informuota, kad UAB ,,Vilniaus energija“  nebeturi savo nuosavybėje šilumos punktų, tiekti centralizuotai paruoštą karštą vandenį neturi galimybių, o ir kam to reikia, nes daugiabučiuose namuose karštas vanduo ruošiamas tenai esančiuose šilumos punktuose, o už karšto vandens ruošimą šilumos punktų prižiūrėtojams atsilyginama per jų priežiūros (eksploatavimo) mokestį.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Na ir kaip visa tai, sumoje atrodo ??? 

Gražu ar ne ???

 Argi  situacija ne iš serijos „Tyčia nesugalvosi“, ar „Negali būti, bet yra..“

Gal sumoje man, kažkam tai iš Kainų komisijos, kažkam tai  iš UAB ,,Vilniaus energija“, iš Vilniaus savivaldybės   surengti protinių sugebėjimų patikrinimą ?

Kokia būtų Jūsų nuomonė  ponas mere ???
 --------------------------------------------------------------------------
Antanas Algimantas Miškinis
        Vilnius
 
     8-686-65887,8-5-2764865,
     antanas1940@gmail.com ,

     http://krantai.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą