2016 m. vasario 2 d., antradienis

Ar pavyks Kalvarijų turgui ..............


Geras klausimas -  ar   Vilniaus Kalvarijų turgui pavyks atsikratyti   prekybos kontrabanda ............. 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Kalvarijų turgus kratosi sovietinio veido

2016-02-01 13:17
Pačiame sostinės centre įsikūręs legendinis Kalvarijų turgus jau antrus metus sparčiai renovuojamas. Jau dabar rekonstruota daugiau nei pusė turgavietės teritorijos, o investicijos į rekonstrukciją siekia 4 mln. Eurų. 2017 metais, baigus rekonstrukciją, Kalvarijos taps bene moderniausia turgaviete sostinėje.
nuotrauka
Turgavietės rekonstrukcija pradėta 2013 metų pabaigoje, o bus baigta iki 2017 metų gruodžio 1 dienos. UAB „Kalvarijų turgaus valdymo grupė“ vizualizacija.


Dėl rekonstrukcijos turgavietė nebuvo uždaryta – ji atnaujinama etapais, todėl lankytojai gali ir toliau joje apsipirkti.

Vienas opiausių lankytojų poreikių buvo – patogi ir erdvi automobilių stovėjimo aikštelė. Vykdant pirmąjį rekonstrukcijos etapą aikštelė buvo padidinta net trigubai – iki 160 stovėjimo vietų.

Iki rekonstrukcijos, visi turgaus pastatai buvo nešildomi, o dabar paviljonuose įrengta moderni šildymo sistema. Maisto produktų prekyvietėse veikia inovatyvi centralizuota šaldymo sistema, jungianti šaldymo vitrinas. Prekybos erdvėse įrengtas šiuolaikiškas, elektros energiją taupantis apšvietimas bei rekuperacinė vėdinimo ir kondicionavimo sistemos.

Turgavietės rekonstrukcija pradėta 2013 metų pabaigoje, o bus baigta iki 2017 metų gruodžio 1 dienos. Kalvarijų turgų valdanti bendrovė į atnaujinimą iš viso planuoja investuoti 7.5 mln. eurų.

Darbus vykdanti UAB „Kalvarijų turgaus valdymo grupė“ įkurta 2010 m. spalio 19 d. Ją įsteigė įmonių grupė, laimėjusi Vilniaus savivaldybės skelbtą Kalvarijų turgaus rekonstravimo ir nuomos konkursą. Pagal sutartį nuomininkai yra įsipareigoję 25 metus nuo sutarties pasirašymo dienos kasmet mokėti savivaldybei 353.979 Eur nuomos mokestį, kuris kiekvienais metais yra indeksuojamas.
Statybunaujienos.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą