2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

Atmetus liaudį, vadovaujantis sveiko prot logika...

vadovaujantis


 Atmetus liaudį, vadovaujantis sveiko proto logika, šalyje tikrai yra žmonių, kuriems bent jau klausimas turėtų kilti, kaip gi čia yra, kad visame pasaulyje garsėjanti prancūzų firma mūsų šalyje tapo kone nusikaltėle.

Kas link "nusikaltimo", tai tikrai ji pati yra kalta, nes nepasidavė  reketui  ir  nepirko "kalakutų" po 1 milijoną litų .....

Už ką jai buvo pagrasinta sulaukti to, kas jai ir nutiko, sulaukti to, kad net energetikos ministras, tarsi mitologinis seklys morka, pradėjo "stebėti" jos veiklą ir tapo kaltintoju ...


Ji pati kalta ir dėl to, kad buvo patikli ir neįsteigė vindikacijos tarnybos, ko pasėkoje užsiveisė ir "kurmių",  ir "kurklių" .......... 



Vadovaujantis sveiko proto logika, taipogi turėtų  kilti klausimas kam už šalies ribų yra naudinga atbaidyti užsienio investuotojus ir  kodėl taip elgiasi šalies valdžia ....


***********************************************
Tarptautinis arbitražas priėmė „Veolia“ ieškinį prieš Lietuvą

Vasario 10 dieną tarptautinis investicinių ginčų arbitražas (ICSID) Vašingtone užregistravo nagrinėjimui „Veolia“ grupės pateiktą ieškinį prieš Lietuvos Respubliką.

Prancūzijos kompanijai „Veolia“ arbitraže atstovauja tarptautinė advokatų kontora „Sidley Austin LLP“.

„Pagrindiniai klausimai, kurie bus nagrinėjami ir sprendžiami tarptautiniame arbitraže – „Veolia“ investicijų vertė ir Lietuvos Respublikos pritaikyti metodai, kuriais investicijos buvo nusavintos. Atėjus laikui, „Veolia“ tribunolui taip pat nurodys specifines žalas ir pateiks joms patvirtinti reikalingus duomenis ir kitus įrodymus“, 

- teigia vyriausiasis „Sidley Austin LLP“ partneris Stanimir Alexandrov, arbitraže atstovaujantis „Veolia“ grupei.

Arbitražo proceso metu abi pusės turės galimybę tribunolui raštu ir žodžiu pateikti įrodymus ir argumentus, liudytojų pareiškimus, ekspertų ataskaitas. Ekspertų ir liudytojų pareiškimai bus patikrinti ir įvertinti tribunolo kryžminėse apklausose.

Anot „Veolia“ viceprezidentės Centrinei ir Rytų Europai Malika Genduri (Malika Ghendouri), Veolia“ kreipėsi į tarptautinį arbitražą Vašingtone dėl investicinio ginčo prieš Lietuvą, nes neturėjo kito pasirinkimo.

„Veolia“ daugybę kartų bandė užmegzti konstruktyvų dialogą su atsakingomis Lietuvos institucijomis, tačiau institucijos atsakė vis aktyvesne persekiojimo kampanija, nukreipta prieš „Veolia“.

„Rodydami gerą valią, ir toliau liekame pasirengę paaiškinti savo poziciją ne tik arbitražo tribunolui, bet ir aukščiausiems Lietuvos pareigūnams“, - sako M. Genduri.

Kreipimosi į tarptautinį arbitražą pagrindas – Lietuvos nenoras kompensuoti reikšmingus nuostolius, kuriuos „Veolia“ valdomos antrinės įmonės „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ patyrė įsigaliojus nesąžiningiems ir diskriminuojantiems teisės aktų pakeitimams ir veiklos reguliavimo sprendimams. Patirta „Veolia“ žala pirminiais vertinimais gali siekti daugiau nei 100 milijonų eurų.

„Veolia“ per savo antrines įmones „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ investuoja ir veikia Lietuvoje beveik 20 metų. Šiuo metu grupės įmonėse Lietuvoje dirba 1300 darbuotojų. Investavusi daugiau nei 200 mln. eurų, „Veolia“ modernizavo ir atnaujino šilumos ūkį 10 Lietuvos miestų, tarp jų – ir sostinėje Vilniuje. 

Prancūzijos kompanija pirmoji Lietuvos energetikos ūkyje ėmė investuoti į biokuro, kuris yra 2-3 kartus pigesnis už gamtines dujas, naudojimą šilumos energijos gamybai. 

„Veolia“ pradėjo revoliucingą Lietuvos šilumos ūkio, kuris buvo priklausomas išimtinai nuo gamtinių dujų. 

Ši iniciatyva lėmė, jog 2015 metais Lietuvoje iš biokuro jau gaminama apie 65 procentai visos centralizuotai tiekiamos šilumos.
    
„Veolia“ grupė yra pasaulinė tvaraus resursų valdymo lyderė. 

Daugiau nei 179 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje turinti grupė teikia energetikos, vandens tiekimo ir atliekų tvarkymo paslaugas miestams, gyventojams ir įmonėms. Įgyvendindama tris viena kitą papildančias veiklas „Veolia“ padeda plėtoti išteklių naudojimo galimybes ir saugo turimus resursus.

2014 metais „Veolia“ 96 mln. žmonių tiekė geriamą vandenį, rūpinosi 60 mln. gyventojų nuotekų sistemomis, pagamino 52 mln. MWh energijos ir 31 mln. tonų atliekų pavertė nauja energija.
 „Veolia Environnement“ (listinguojama „Paris Euronext“) konsoliduotos pajamos 2014 metais sudarė 24,4 milijardo eurų. www.veolia.com   

Kontaktai:
Nerijus Mikalajūnas,
„Veolia Lietuva“, „Vilniaus energijos“ atstovas spaudai,
+ 370 685 20513,

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą