2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Kainų komisijai Aristotelio patarimas - Amicus Plato, sed magis amica veritas ....



Valstybinė kainų ir energetikos komisija buvo prašoma pateikti:

Ø  Informaciją gegužės 1 dienai apie buitinius  vartotojus (pagal grupes), kurie neturi teisės  gauti  Gazpromo gamtinių dujų kainų kompensacijas, tačiau  jas gavo (grupė, vartotojų skaičius, Gazpromo ir SGD terminalo gamtinių dujų kiekis atskirai[m3 ir  MWh], kompensacijų suma eur).

    Kalba eina apie buitinius vartotojus kuriems  Gazpromo gamtinių dujų nuolaidos nepriklauso, kadangi jos skirtos už 2013 metus ir 2014 metų pirmus   mėnesius, o jie Gazpromo gamtines dujas pradėjo naudoti vėliau.


O Valstybinė kainų ir energetikos komisija pateikė sekančią informaciją:

1.    Buitinių vartotojų, kurie neturi teisės į susidariusį skirtumą dėl retrospektyvaus importo kainos taikymo, t.y. nuo 2013 m. sausio 1 d. iki 2014 m. balandžio 1 d., tačiau atsiskaitė tarifu, kuriame jis yra įvertintas, nėra, kadangi visiems buitiniams vartotojams, įsigyjantiems gamtines dujas iš UAB „Lietuvos dujų tiekimas“, taikomas vienodas tarifas, kuriame įvertintas skirtumas dėl gautos nuolaidos už retrospektyvų importo kainos taikymą.


   Kad visiems buitiniams vartotojams taikomas vienodas Gazpromo gamtinių dujų tarifas,  aišku kaip vidurdienį.

  Betgi tame ir problema, kad jis vienodas visiems buitiniams vartotojams, nes todėl  kompensacijas gavo, gauna ir gaus tie vartotojai, kuriems jos nepriklauso – tie, kurie tapo Gazpromo gamtinių dujų vartotojais po 2014 metų pirmo ketvirčio !!!!!

Ir kaip gi vertinti tokį Kainų komisijos atsakymą ?????

Kaip akivaizdžios nekompetencijos įrodymą vertinti niekaip neišeina – tai būtų Kainų komisijos įžeidimas.

Kaip įžūlų melą – taip pat neišeina.

Belieka vertinti tokį atsakymą, kaip akivaizdų bandymą pabėgti  nuo teisingo atsakymo ......

Kainų komisija be abejo turi teisę  tokią nuomonę patvirtinti, arba paneigti.

O geriausia –pripažinti, kad Gazpromo gamtinių dujų kompensacijas gauna ir tie buitiniai vartotojai, kurioms jos nepriklauso.
-----------------------------------------------------------------
P.S

Amicus Plato, sed magis amica veritas [sk. amykus pliato, sed magis amyka veritas; lot.]  Platonas - draugas, bet tiesa - dar didesnis draugas (Aristotelis), t.y. tiesa brangesnė už viską.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą