2014 m. gegužės 2 d., penktadienis

Vakarykštė diena ir ateitis – bekompromisis konfliktas






  „Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė grąžino Seimui pakartotinai svarstyti Šilumos ūkio įstatymo pataisas, kurios leidžia daugiabučiuose iš naujo įsigalėti grobuoniškas kainas diktuojantiems šilumos monopolininkams“.

  Taip Prezidentės spaudos tarnyba komentavo Prezidentės veto Šilumos ūkio įstatymo pakeitimams, kurie leistų daugiabučių namų savininkams pasirinkti šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojais kitų miestų šilumos tiekėjus.

 Jeigu, kaip sakoma, nežinotum kur šuo pakastas, galima būtų konstatuoti Prezidentės ir jos patarėjų tunto akivaizdžią teisinę prostraciją, kadangi šilumos tiekėjai neturi jokio intereso didinti daugiabučių namų šilumos sunaudojimą, nes jų pelnams  tai neturi įtakos.

 Būtų absurdiška tvirtinti, kad  Prezidentūra nežino, kad šilumos kainas nustato nuolankiai jos valią vykdanti Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.


 Viskas, kaip sakoma,  stoja į savo vietas, kada suvoki, kad   šalies energetika projektuojama ne  Energetikos ministerijoje, ne Vyriausybėje, ne Seime, ne Prezidentūroje ......


Tai viena, o kita tai, kad norint valdyti tamsią liaudį  ( tiek iš kairės, tiek iš dešinės)  jai reikia pakišti du  jos priešus: vidaus ir išorės.

Vidaus priešas – šilumos tiekėjai.

Išorės priešas – Rusija.


Toliau jau   minos "Karlo Markso diedukų ir bobučių" su plakatais – „Ačiū Prezidente“........  




Ir nieko čia nepakeisikam baudžiauninko sindromas, kam rusofobija, kas yra aklas „Dėdulės“ garbintojas ...

Ir nori, nenori politikai turi su tuo skaitytis.


      Politikus reikia suprasti, "Karlo Markso diedukus ir bobutes" taipogi, bet kaip suprasti pvz. plačiai žinomą teisininką, daugiabučio namo bendrijos pirmininką A. G., kuris pareiškia,  kad  „Šilumos tiekėjas, tiekiantis ją konkrečiam namui, ir toliau negalės prižiūrėti nei šildymo, nei karšto vandens sistemų. Tokia nuostata išliko, kad ŠILUMOS TIEKĖJAMS NEKILTŲ PAGUNDŲ PAŠILDYTI DAUGIAU, NEI TO REIKIA.“

Sunku patikėti, kad plačiai žinomas teisininkas:

·         neskaitė Šilumos ūkio įstatymo,

·         nežino jog šilumos kainas nustato Kainų komisija,

·         nežino kad  šilumos tiekėjų pelnas nepriklauso nuo parduoto šilumos kiekio.


    Tačiau kada sužinai, kad jis  moka nesuteiktos paslaugos – karšto vandens tiekimo mokestį, karšto vandens kainąsveiko proto logika noromis nenoromis verčia  tuo patikėti .....

   
Taigi yra, kaip yra, ir ko gi tada norėti iš jo namo butų savininkų ........................



„Neskaidrūs didžiųjų miestų centralizuotos šilumos tiekėjų ir kuro gamintojų sandoriai, dirbtinai didinamos šilumos kainos, pasipelnymai žmonių sąskaita nuolat yra ir specialiųjų šalies tarnybų akiratyje.“ – teškia  Prezidentūra.

   

  O kur gi slypi Prezidentės tokios žiaurios  neapykantos šilumos tiekėjams,   visų pirma Vilniaus energijaiištakos,  paaiškina Leonas Ašmontasinžinierius šilumininkas, profesorius, habilituotas technologijos mokslų daktaras, visuomenės bei politinis veikėjas, pirmas Lietuvos energetikos ministras:    

ŠIOS ĮMONĖS VADOVŲ MĄSTYSENA SMARKIAI PRALENKIA AUKŠTŲ VALDŽIOS PAREIGŪNŲ MĄSTYMĄ, TODĖL IR KYLA KONFLIKTAS.

Ir čia jau nieko nepadarysi – yra kaip yra.

Iš vienos pusės autoritarinės sanklodos, marksistinių nuostatų, vieniša, pagyvenusi, nevedusi moteris – valstybės vadovė, tituluojama Jos Kilnybe ( Jos Ekscelencija) ir tuo save laikanti, kartu su ja garbinančių "Karlo Markso diedukų ir bobučių" tuntais - taip sakant vakarykštė diena.

Iš kitos pusės   nepriklausomoje Lietuvoje išaugęs  menedžmento elitasšalies ateitis.


Vakarykštė diena ir ateitis – bekompromisis konfliktas – senas, kaip ir pats pasaulis ..... kaip   naktis ir diena .....


Deja, vertinant visos eilės praeičiai pavojingų  šviesių asmenybių likimą,   situacija  yra ganėtinai rimta...


Ir laikas parodys, ar „vakarykštei dienai“  pavyks  susidoroti pvz., su Andriumi Janukoniu.


Ir kas paneigs, kad jis gali tapti „Lietuvos Chodorkovskiu“, kas,  ko gero, būtų ne pats jam blogiausias variantas iš kitų galimų ..........



.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą