2014 m. sausio 23 d., ketvirtadienis

Laisvosios rinkos institutas viešai prašomas paprotinti valdžią, "kaip dar geriau Lietuvoje įtvirtinti laisvosios rinkos principus"



Laisvosios rinko  instituto interneto svetainėje skelbiama, kad Institutas siekdamas  padėti Lietuvos žmonėms ginti savo interesus, atlieka   teisės aktų ekspertizes, pataria valdžiai, kaip geriau įtvirtinti Lietuvoje laisvosios rinkos principus.

Tokiu būdu Institutas  neturėtų būti abejingas   šiuo metu šalyje  diegiamai „konkurencijai šilumos gamyboje“.

  Neturėtų Institutas  būti abejingas,   kaip pasitelkiant valstybės aparatą iš Lietuvos šilumos sektoriaus išstumiama prancūziško kapitalo bendrovė, kaip pasitelkiant tą patį aparatą privilegijos suteikiamos kitai, galimai su rusišku kapitalu susijusiai, bendrovei.

 Todėl, tikslu patikrinti Instituto potenciją ir nepriklausomybę,   viešai prašoma:

  • Įvertinti situaciją Klaipėdoje, kaip  Fortum  tapo „nereguliuojamu“ šilumos gamintoju.
  • Įvertinti atitinkamą Šilumos ūkio įstatymo nuostatą, kuri įteisino situaciją Klaipėdoje, kur ~50 procentų šilumos gamina „nereguliuojami“ šilumos gamintojai, „nedarantys esminės įtakos šilumos kainai „...
  • Patvirtinti, arba paneigti teiginį, kad kada pagrindinių  šilumos gamintojų šilumos kainos yra reguliuojamos, o nepriklausomų šilumos gamintojų ne,  dargi kalba apie konkurenciją negali eiti. O  kalba turi eiti apie korupciją, piktnaudžiavimą valstybės tarnyba,  plačiu mastu.

.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą