2022 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

Tiesa tai ar provokacija, skirta bėgantiems į Lietuvą Rusijos šauktiniams –kas žino ?

  MASKVA, rugsėjo 23 d. - RIA Novosti.

Rusijos tiriamojo komiteto pirmininkas Aleksandras Bastrykinas nurodė pradėti baudžiamąją bylą dėl Lietuvos pasieniečių įvykdyto rusų sumušimo, rašoma Rusijos Federacijos Tyrimų komiteto telegramos kanale.

Anksčiau Rusijos Federacija reikalavo, kad Lietuvos valdžia nedelsdama reaguotų ir nubaustų asmenis, atsakingus už ruso  sumušimą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

Baltarusijos pasienio komitetas pranešė, kad Lietuvos pasieniečiai prievarta išvarė Rusijos pilietį iš Lietuvos teritorijos į Baltarusiją, sumušdami ir palikdami jį važiuojamojoje dalyje.

Rusijos ambasada incidentą pavadino "siaubingu savo grubumu" Rusijos piliečio atžvilgiu.

 Rusijos Federacijos Tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Bastrykinas nurodė iškelti baudžiamąją bylą dėl to, kad Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos darbuotojai sumušė Rusijos pilietį...

 Rusijos tyrimų komiteto pirmininkas nurodė nustatyti visas incidento aplinkybes.

Tyrėjams buvo nurodyta prašyti visos reikalingos informacijos iš Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerijos. Pažymima, kad viešojoje erdvėje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame vaizduojami grubūs Lietuvos pasieniečių veiksmai prieš Rusijos pilietį.

Baudžiamosios bylos tyrimo eiga bus kontroliuojama Rusijos tyrimų komiteto centriniame biure.

 

Tiesa tai ar provokacija, skirta bėgantiems į Lietuvą Rusijos šauktiniams –kas žino.

 Tačiau tas mūsų valdžios vykdomas valstybės sienos pažeidėjų „išstūmimas“ yra ne tik grubus Valstybės sienos apsaugos įstatymo ir kitų atitinkamų teisės aktų pažeidimas, bet ir idealios sąlygos elgtis su sienos pažeidėjais kaip su gyvuliais, varant juos prie sienos.

 Vertinant elgesį su ankstesniais migrantais,   kas paneigs  nuomonę, kad mūsų valdžia jaučia kažkokį tai malonumą iš sienos pažeidėjų kančių ....

 Kaip ten bebūtų su ta mūsų išrinkta valdžia, ypač prezidentu, kuris savo tylėjimu pritaria Rusijos piliečių, bėgančių nuo siuntimo žudyti ukrainiečius „išstūmimui“, tačiau toks elgesys su sienos pažeidėjais yra grubiausias Lietuvos teisės aktų pažeidimas, kuris turi būti prokuratūros ištirtas, nustatyti kalti asmenys ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

 Todėl ir bus kreiptasi į generalinę prokuratūrą su atitinkamu prašymu.

 Savaime suprantama, kad tokio elgesio su Rusijos piliečiais, bėgančiais nuo siuntimo žudyti ukrainiečius, tyrimą galėtų atlikti kad ir LRT Tyrimų skyrius, nesenai apdovanotas už tyrimą „Riaušių anatomija“,  kuriam informaciją suteikė spectarnybos  .....

 

Žinoma galėtų, jeigu tam leidimą turėtų .....

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą