2022 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

Bus taip, kaip tai padarė Stalinas Vokietijai užpuolus Tarybų sąjungą.

 Neilga trukus,  Rusijai aneksavus užgrobtas Ukrainos teritorijas. trečias pasaulinis karas pereis į naują fazę.

O Putinas savo kalbose duoda suprasti, kad tada gali būti panaudotos specialios priemonės.

Blaiviai mąstant, kada Rusijos specoperacija taps karu su Ukraina ir jos pajėgos ir toliau sėkmingai  stums agresorių, tikėtina, kad Rusija gali panaudoti taktinį branduolinį ginklą.

O tuo tarpi mūsų pasigailėjimo  verta  žiniasklaida vis aiškina, kad Rusijos surengti referendumai neturės juridinės galios, tarsi būtų neaišku,  kad visa tai yra skirta Rusijos liaudžiai, o Putinui ant vakarų nuomonės, kaip sakoma, atsikrenkštus nusispjaut ....

Štai tada Putinas ir paskelbs  -„Родина мать зовет“, kaip tai  padarė Stalinas Vokietijai užpuolus Tarybų sąjungą.

 Tokiu būdu visuomenė turi būti informuota kas gi yra tas taktinis branduolinis ginklas,  nes dauguma liaudies  apie tai neturi supratimo.

O kas yra tas taktinis branduolinis s ginklas paaiškina

http://www.technologijos.lt/n/technologijos/karyba/S-97158/straipsnis/4

 

 Taktiniai branduoliniai ginklai apima gravitacines bombas, trumpojo nuotolio raketas, artilerijos sviedinius, sausumos minas, giluminius užtaisus ir torpedas su branduolinėmis galvutėmis.

 Karinei vadovybei taktinio branduolinio ginklo pranašumai buvo akivaizdūs. Mesti dešimtis lėktuvų į puolimą arba iššauti tik vieną šūvį. Kalbant apie radiaciją ir taršą, tai, palyginus su tarpžemyniniais strateginiais smūgiais, tai jau lašas jūroje.

 Šios koncepcijos apogėjų galima laikyti šeštojo dešimtmečio pabaigoje JAV sukurtą „Davė Crockett M388“. Tai mažiausias taktinis branduolinis ginklas istorijoje, kurio galia siekia „tik“ 10-20 tonų (nepainioti su kilotonomis), o šaudymo nuotolis – iki 4 km.

 Tam pačiam tikslui buvo sukurti branduolinės artilerijos sviediniai, branduolinės minos, netgi specialūs „branduoliniai paketai“, skirti diversantams.

Ir tobulėjant raketų technologijoms bei atsiradus taktinėms ir operatyvinėms-taktinėms raketų sistemoms, tokioms kaip „Tochka-U“ ar „Iskander“ – specialios branduolinės galvutės

.

 

Nors antrame puslapyje aiškina:

Kodėl taktiniai branduoliniai ginklai

Net hipotetinis Kremliaus strateginių branduolinių ginklų panaudojimas yra beveik 100% branduolinio konflikto pradžios garantija. Faktas yra tas, kad tokių ginklų pristatymas visų pirma atliekamas naudojant tarpžemynines raketas, kurios gali būti dedamos į paleidimo šachtas, mobiliiuose sausumos kompleksuose ar povandeniniuose laivuose.

Bent vienos iš jų paleidimas link Europos yra signalas branduolinio karo pradžiai. Juk dešimtys palydovų ir radarų stočių vienu metu stebi visas įmanomas tarpžemyninių raketų paleidimo zonas. Ir net vienos raketos paleidimas su didele tikimybe sukels atsakomųjų raketų paleidimą, o tai jau kels abejonių dėl žmonijos egzistavimo.

Taktinių branduolinių ginklų galia yra daug mažesnė nei strateginių. Tačiau net ir naudojant 50 kilotonų branduolinį užtaisą „Iskander“, kuris yra 16 kartų silpnesnis už „Topol“ kovinę galvutę, tai kainuotų šimtus tūkstančių žmonių gyvybių.

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą